Kaza, Tekerlekli Sandalye, Mutluluk, Koşmak, Sevgi Kelimeleri ile İlgili Hikaye

Bu bölümdeki hikayeyi inceleyerek kaza, tekerlekli sandalye, mutluluk, koşmak, sevgi kelimeleri ile ilgili hikaye yazacak seviyeye ulaşacaksınız. 3. Sınıf Türkçe kitabındaki soru: Engelli insanların hayatıyla ilgili bir hikâye yazalım. Hikâyemizde aşağıda verilen kelimeleri de kullanalım. Verilen kelimeler: Kaza, tekerlekli sandalye, mutluluk, koşmak, sevgi.

Bir Engelli Hikayesi

Aybüke sınıfın mutluluk kaynağıydı. Bir gün okul çıkışında yola aniden atıldı. Yani etrafında dikkatle bakıp yoldan karşıya geçmesi gerekiyordu fakat Aybüke buna dikkat etmedi yola atladı. O sırada hızla geren araba Aybüke’ye çarptı. Olay gerçekleştiği zaman öğretmenler hemen ambulans çağırdı. Ambulans Aybüke’yi acil bir şekilde hastaneye götürdü.

Yapılan bütün işlemlerin ardından Aybüke artık engelli olarak hayatını devam ettirebilecekti. Çünkü o kazada bir bacağını kaybetmişti. Aradan birkaç hafta geçtikten sonra Aybüke taburcu oldu. Ancak ailesi ona bir tekerlekli sandalye aldı. Bundan sonra okula tekerlekli sandalye ile gelmeye başladı. Eski günlerini çok özleyen Aybüke, kazayı hatırladıkça ağlıyordu.

Sınıftaki bütün arkadaşları onu teselli ediyorlardı. Yine de o, kaza sonrası düştüğü bu duruma çok üzülüyordu. Eski sevgi dolu Aybüke gitmiş artık içine kapanık bir insan oluvermişti. Herkes gibi koşmak, oynamak ve eğlenmek istiyordu fakat bir bacağını kaybettiği için istediği artık olmayacaktı.

Bütün arkadaşları ve öğretmeni Aybüke’yi yeniden hayata döndürmek için elinden geleni yapıyordu. O da kendisine gösterilen bu kadar sevgiye karşılık verdi. Karamsarlığı bir kenara bırakıp yeniden yaşama sevinciyle doldu, taştı. Eski günlerdeki gibi mutluluk ve sevgi içinde yaşayacaktı. Artık engelli de olsa arkadaşlarıyla oyunlar oynamaya başladı. Bu duruma hem öğretmeni hem de arkadaşları çok sevindi.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski