Sevdiğiniz özelliklerinizi kaybetmemek için yapmanız gerekenler hakkında bir yazı yazınız.

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince sevdiğiniz özelliklerinizi kaybetmemek için yapmanız gerekenler hakkında bir yazı yazınız konusunda bir metin yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Ben sevdiğim özelliklerimi biri konuşurken onu dikkatle dinlemek, büyüklere karşı saygılı davranmak, yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmek, genellikle sakin olmak, kimseye özenmemek, kendi işimi kendim yapmak şeklinde sıralayabilirim. Kitap okumaya olan hevesim, öğretmenlerimizin ders anlattığı sırada dersi dikkatli dinleyişim, sorumluluklarımın farkında oluşum, derslerime önem verişim gibi özelliklerim de sevdiğim özelliklerdendir.

Sevdiğim özelliklerimi kaybetmemek için kendim olmalıyım diye düşünüyorum. Yani kimseye özenmeden olduğum gibi yaşamalıyım. Çünkü benden sadece bir tane var. Başkalarına niye benzeyeyim ki? Bu hayatta her insan kendine özeldir diye düşünüyorum. Bu yüzden her insanın kendine ait sevdiği özellikler vardır. Ben de bu özelliklerimi tüm hayatım boyunca korumalı ve yaşatmalıyım.

Kimseye benzemeye çalışmamalıyım. Ben sadece kendim olmalıyım. Bu şekilde düşünerek hareket edersem sevdiğim özelliklerimi de kaybetmeyeceğimi biliyorum. Eğer başkaları gibi olmaya çalışırsam sevdiğim özelliklerimi de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırım. O yüzden ben herkes gibi olamam. Sevdiğim özelliklerim tamamen bana has özellikler olduğu için bunları devam ettirmek istiyorum. Mesela hep iyi niyetli biriyim, kimseyi incitmeyen bir yapım var, ince düşünceliyim. Bu gibi özelliklerimi de çok seviyorum.

Sonuç itibariyle sevdiğim özelliklerim beni diğer insanlardan ayıran yalnızca benim kişiliğimi yansıtan özelliklerdir. Bunları önemseyip her zaman aynı kalmaya özen göstermeliyim. Çünkü bu saydığım özellikler bir öğrencide bulunması gereken vasıflardır. Ben de bu özelliklerim sayesinde iyi bilinen ve çevresi tarafından sevilen bir öğrenciyim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski