Yaratıcı konuşma tekniğiyle çevre ve insan konulu bir konuşma yapınız.

Yaratıcı konuşma tekniğiyle “çevre ve insan” konulu bir konuşma yapınız. Yaratıcı konuşmada sizden önceki arkadaşınızın konuyla ilgili söylediklerinden hareketle konuya farklı bakış açısı getirmeniz gerektiğini dikkate alınız.

Değerli arkadaşlar çevrenin temiz olması konusunda insanlar üzerinde çok büyük bir sorumluluk vardır. Her insan çevre temizliği konusundaki sorumluluklarını bilirse, çevremiz tertemiz olur ve hep beraber daha sağlıklı günler yaşayabiliriz. Bu yüzden çevre ve insan birbiriyle yakından ilgili konulardır. İnsanların çevreyi kirletmesi doğal yaşamın yok olması anlamına gelir.

Çevreyi korumak her insanın dikkatli davranması gereken bir konudur. Genellikle çevreyi insanların kirlettiğine tanıklık ediyoruz. Yani çevre bilincine sahip olmayan insanlar çöpleri rast gele yerlere atıyor, piknik alanlarından ayrılırken malzemelerini doğaya bırakıyor, orman yangınlarına yol açıyor. Bunun sonucunda çevre ciddi oranda kirleniyor ve bu da çevrede yaşayan bütün canlıların hayatını olumsuz etkiliyor. 

Çevreyi kirleten insanlardır ve çevreyi temiz tutmak da insanların sorumluluğu altındadır. Bu yüzden herkesin çevre temizliği konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Doğada sadece biz insanlar yaşamıyoruz. Hayvanlar ve bitkiler de bu doğanın, çevrenin bir parçasıdır. Bundan dolayı hem kendimiz için hem diğer canlılar için çevre temizliğine önem vermek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Hiçbir şey bilmiyorsak bile en azından çöplerimizi rast gele yere atmamalı, çöp kutularına atmalıyız.

Dolayısıyla çevremizin temiz olması; dünyanın daha güzel olması, daha sağlıklı bir yaşam demektir. Gelecekte çocuklarımıza temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için şimdiden kolları sıvamalı, bol bol ağaçlandırma çalışması yapmalıyız.  Ormanlık alanların çoğalmasıyla oksijen kaynağımız artar ve daha temiz bir çevrede yaşarız. Beni sessizce dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski