Çanakkale Savaşı'nın tarihimizdeki önemi ile ilgili bilgilendirici bir metin yazınız.

8. Sınıf Türkçe Sorusu: a) Aşağıdaki Çanakkale broşürünü inceleyiniz./ b) Broşürden ve derse hazırlık bölümünde yaptığınız araştırmadan faydalanarak “Çanakkale Savaşı'nın tarihimizdeki önemi” ile ilgili bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınıza uygun bir başlık koyunuz.

Çanakkale Savaşı tarihimiz açısından çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yurdumuzu işgal etmeye çalışan yabancı devletler Çanakkale Savaşı ile vatanımızı işgal edemeyeceklerini açıkça anlamışlardır. 250.000 şehit verdiğimiz Çanakkale, Koca Seyitlerin, Kınalı Alilerin, kahraman milletimizin adını tarihe yazdırdıkları yerdi. Çanakkale Savaşı aslında bağımsızlığımız tekrar kazandığımız çok önemli bir zaferdir.

Yurdumuzun dört bir yanından genç yaşlı herkes Çanakkale'ye koşmuş bu uğurda sayısı şehit vermişiz. Türk milletinin kahramanlık yazdığı Çanakkale Savaşı asla unutulamaz. Düşman devletlerin asıl amacı vatanımız parçalayıp kendi aralarında pay etmekti. Ancak kahraman ecdadımız Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde tek yumruk olarak düşmana karşı kahramanca, cesurca savaştı. Bu yolda nice şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Her şehirden insanımız cepheye koştu. Bazıları daha genç yaştaydı. Okuması gereken birçok öğrenci, vatan savunmasına koştu. Tüm milletimiz tek yürek oldu. Sonunda düşmanlar büyük yenilgiye uğratıldı. Çanakkale'de gösterilen kahramanlık yurdumuzu işgal edenlere, Çanakkale Geçilmez dedirtti.

İşte her sene 18 Mart'ta tüm yurdumuzda Çanakkale Şehitlerimizi anıyoruz. Çünkü Çanakkale Savaşı'nın tarihimizdeki önemi kelimelere sığdırılamaz. Kahraman ecdadımıza, vatanımızı düşmanlardan koruyan kahraman milletimize çok şey borçluyuz. Kısacası bu güzel vatanımız kolay kazanılmamıştır, bunu aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Biz de çalışmalı, okumalı, vatanımıza en güzel şekilde sahip çıkmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski