Kahramanı Olmayan Bir Milletin Geleceği de Olamaz Bilgilendirici Metin

Kahramanı Olmayan Bir Milletin Geleceği de Olamaz Bilgilendirici Metin Kompozisyon

6. sınıf Türkçe sorusu: Yukarıdaki sözden hareketle Millî Mücadele ve kahramanlıkla ilgili bilgilendirici bir metin oluşturunuz. Metninizi aşağıdaki yazı taslağını oluşturduktan sonra dijital ortamda yazınız. Yazınızın ilk paragrafında amacınızı ifade ediniz. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız. Metninizde günümüzden örneklere de yer veriniz. Yazınızda deyimler, atasözleri ve özdeyişler kullanınız. Metni oluştururken yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin Türkçelerini kullanmaya özen gösteriniz.

Konu: Milli Mücadeledeki kahramanlıklar,  Ana fikir: Kahramanı olmayan bir milletin geleceği de olamaz. Giriş bölümünde yazacaklarım: Milli mücadele döneminin önemi, Gelişme bölümünde yazacaklarım: Milli mücadele yıllarında yapılan kahramanlıkların ülkemizin geleceğine etkisi, Sonuç bölümünde yazacaklarım: Vatan için kahramanlık, fedakârlık yapılır, can verilir. Vatan sevgisi her şeyden üstündür.

Milli mücadele milletimizin kahramanlıklarıyla doludur. Kadın olsun, erkek olsun, genç olsun, yaşlı olsun her yaştan insan milli mücadele döneminde tek yumruk olmuş, vatanımız korumak adına gerektiğinde canlarını ortaya koymuş kahramanlarımız olmuştur. Onlar bizim isimsiz kahramanlarımızdır.

Vatanımızı düşman işgalinden çok zorlu koşullar altında kurtarmışlar ve bize emanet etmişlerdir. Bugün biz de vatanımız en içten bir şekilde sevmeli vatana sahip çıkmalıyız. Çünkü biz de gelecekte bu güzel vatanımız yavrularımıza bırakacağız. Milli mücadelede şehitlerimiz olmuştur. Onlar bizim kahramanlarımız olarak her zaman gönlümüzde olacaktır. O kahramanlar sayesinde ülkemizin geleceği kurtulmuştur. Öyle ki kahramanı olmayan bir milletin geleceği de olmaz. İşte milli mücadele ve kahramanlıkla ilgili ilişki burada açığa çıkmaktadır.

Sonuç olarak milli mücadele tarihimizdeki çok önemli bir dönüm noktasıdır. Vatan sevgisini milli mücadelede çok net bir şekilde görebiliyoruz. Bunun için sayısız kahramanlık yapmış kahraman ecdadımıza minnettarız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski