Eserinin Üzerinde İmzası Olmayan Yegâne Sanatkâr Öğretmendir Kompozisyon

7. Sınıf Türkçe Sorusu: “Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir.” özdeyişinden yola çıkarak Atatürk’ün öğretmenler hakkındaki fikirlerini açıklayınız. Konu ile ilgili kompozisyon yazınız.

Atatürk eğitime ve öğretmen çok değer veren bir insandı. Ona göre yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır. Kendisi okullara uğrarmış, öğretmenliğin ve eğitimin önemini her fırsatta vurgulamıştır. Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır derken öğretmenler hakkındaki fikirlerini açıkça ifade etmiştir. Atatürk'e göre çocuklar, büyüyecek yarın vatanımıza faydalı bir insan olacaktır. Onları güzelce hayata hazırlamak öğretmenlerin elindedir. Atatürk, bundan dolayı öğretmenlere özellikle önem vermiştir.

Öğretmenlerin görevi, öğrenciyi güzel bir şekilde yetiştirmek ve topluma yararlı bir vatandaş haline getirmektir. Bu yüzden öğretmenler toplum için hem çok gerekli hem de çok değerlidir. Öğretmenler bir sanatkar gibi öğrenciyi güzel bir şekilde yetiştirir ancak onların öğrenciler üzerinde imzası yoktur. Bu noktadan baktığımızda öğretmenler aslında çok iyi bir iş yapmış oluyorlar. Hani yaptığımız iyiliği kimse bilmesin isteriz ya. Yani sağ elin verdiğini sol elimiz görmemeli anlayışından hareket ederek öğretmenler de eserinin üzerinde imzası olmayan, iyilik yapan ancak yaptığı iyiliğin bilinmemesini isteyen çok değerli kimselerdir.

Çevremizde gördüğümüz sanat eserlerine bakarsak üzerinde kimin yaptığı bellidir. Yani sanatkarın eser üzerinde imzası, ismi vardır. Oysa öğretmenler için konu çok daha farklıdır. Onlar da bir sanatkardır fakat eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkardır. Evet, sevgili öğrenciler, eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir özdeyişinden yola çıkarak Atatürk’ün öğretmenler hakkındaki fikirlerini bu şekilde açıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski