Bir Ülkenin Kalkınmasında Sanayi Daha Önemlidir Konulu Münazara

"Bir ülkenin kalkınmasında sanayi daha önemlidir konulu münazara" örneği yazacağız.

Münazara Sorusu: Bir ülkenin kalkınmasında sanayi mi daha önemli turizm mi? Açıklayınız.

Benim düşüncelerime göre bir ülkenin gelişmesinde sanayi turizme göre daha önemlidir. Sanayi eski çağlardan beri hep var olmuştur. Öyle ki sanayi geliştikçe ülkelerin kalkınması,  gelişmesi de daha kolay olmuştur. Elbette turizm de ülkenin kalkınmasına katkı sağlar ancak sanayi daha önemlidir.

Gelişmiş ülkelere baktığımızda onların kalkınmasının sağlayan en önemli unsurun sanayi olduğunu görürüz. Örneğin Avrupa ülkelerinin ekonomik durumu oldukça iyidir. Bunun kaynağı ise sanayilerinin gelişmiş olmasıdır.

Sanayi üretim demektir. Bir ülkede sanayideki üretim o ülkenin gelişmesinin önünü açar. Bölgelerimize baktığımızda en gelişmiş bölgemiz Marmara Bölgesi’dir. Bunun sebebi ise o bölgede sanayinin gelişmiş olmasıdır.

Eğer ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında turizm daha önemli olsaydı en gelişmiş bölgemiz Akdeniz Bölgesi olurdu değil mi? Çünkü Akdeniz Bölgesi turizmle öne plandadır. Ancak konuya baktığımızda en gelişmiş bölgemizin sanayisinin gelişmiş olduğu Marmara Bölgesi olduğunu açıkça görebiliyoruz. Sonuç olarak ülkenin kalkınmasında sanayinin önemi daha büyüktür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski