Gemiyle Yolculuk ile İlgili Hikaye

Gemiyle yolculuk ile ilgili hikâye konusundan hareketle kısa bir hikaye yazacağız.

6. Sınıf Türkçe Sorusu: Öğretmeninizin yardımıyla küçük gruplara ayrılınız. Aşağıdaki konulardan birini seçerek grup hâlinde, istediğiniz türde (şiir, hikâye, bilgilendirici) bir metni bırakılan boşluklara yazınız (Bilgilendirici metin yazan grup üyelerinin her biri belirledikleri konunun farklı yönlerini ele alıp yazmalıdır. Hikâyelerde söyleyiş birliği olmalıdır. Şiir yazan gruplar şiirin ana duygusuna dikkat etmelidir.) 1. Deniz ve İnsan 2. Deniz Kirliliği 3. Gemiyle Yolculuk

Gemiyle Yolculuk ile İlgili Hikaye

Okulda bulunduğumuz sırada Türkçe dersinde deniz hasreti isimli bir şiir okumuştuk. Şiiri çok sevdim. O zaman aklıma gemiyle yolculuk yapma fikri geldi Hemen bu isteğimi arkadaşım Hasan’ anlattım. Hasan da çok güzel bir fikir diyerek bana destek veri. Hasan ile birlikte hafta sonu gemiyle yolculuk yapacaktık. Neyse okul bitti.

Akşam evdeyken anne ve babama bu isteğimi anlattım. Onlar da gemiyle yolculuk yapma isteğimi kabul etti. Ayrıca dikkatli olmamız gerektiğine dair bazı nasihatlerde bulundular. Akşam erkenden yattım. Sabah annem kahvaltıyı hazırlamış ve beni sesliyordu. Yataktan heyecanla çıktım, hemen elimi, yüzümü yıkayıp kahvaltımız yaptım.

Akşamdan hazırladığım çantamı elime alarak, arkadaşımın evine gittim. Hasan’ı alarak deniz kıyısına gittik. Gemiyle yolculuk yapmak isteyenler için gemi kiralama yerine gittik. Gemici amca hazırdı ve gemiyi o kullanacaktı. Biz de Hasan’la gemiye bindik, şöyle bir saatlik bir gemiyle yolculuk turumuz olacaktı. Gemici amca gemiyi hareket ettirdi. Hava da çok güzeldi.

Hasan arkadaşımla deniz üstünde yolculuk yapmanın ne kadar güzel olduğunu konuştuk. Ayrıca evden yanımıza aldığımız malzemelerimizi açarak gemide güzel bir sofra kurduk. Yani anlayacağını gemide piknik yapıyorduk. Bu sırada annem aradı. Durumumuzu sordu. Ben de her şeyin yolunda olduğunu, endişelenmesine gerek olmadığını söyledim anneme. Bir saatlik gezintiden sonra tekrar mutlu bir şekilde evimize döndük.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski