Bir İnsanın Zekâsı Bilgisine Göre Değil, Bilgi Edinme Yeteneğine Göre Ölçülür Kompozisyon

Bir insanın zekâsı bilgisine göre değil, bilgi edinme yeteneğine göre ölçülür ile ilgili sözü ile ilgili kompozisyon(düşünce yazısı) yazınız.

Bilgi edinme yeteneği çok önemlidir. İnsan bilgi edinme yeteneğiyle zekâsını gösterir. Yani bir insanın zekâsını ölçmek istiyorsanız bilgi edinme yeteneğine bakmanız yeterlidir. Herkes okur, öğrenir, bilgi edinir. Demek istediğim, her insan birçok konuda bilgi sahibi olabilir.

Bir insanın çok şey biliyor olması onun zekâlı olduğu anlamına gelmez. Zekâ, bilgi edinme yeteneğiyle ilgilidir. Yani insan bilgiyi hangi yöntemlerle ediniyor, bilgiye ulaşmak için aklını nasıl kullanıyor, onarla bakarsanız, o insanın zekâlı olup olmadığını çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. Zeka, insanın aklını kullanma becerisidir. Bilgiye ulaşmak için zekası çok iyi olan insanlar aklını çok daha iyi bir halde kullanır. İşte aklını kullanarak bilgi edinme yeteneği insanın ne kadar zekalı biri olduğunu gösterir.

Kimisi okuyarak bir şeyler öğrenir, kimisi dünyayı gezerek bilgisini artırır, kimi insanlar da aklını kullanarak çok daha kısa sürede yeni bilgiler edinir. Zekalı insanın diğerlerinden farkı bilgi edinme yeteneğine sahip olmasıdır.

Sonuç olarak bilgili olmak demek, her şeyi bilmek demek çok zekalı biri olduğumuzu ifade etmez. Önemli olan bilgi edinme yeteneğidir. Biz de bilgi edinme kabiliyetimizi geliştirerek zeka seviyemizi ilerletmeliyiz. Bilgiye ulaşma anlamında birçok kaynak var. Bunlardan gereği gibi istifade etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski