Günlük hayatınızdaki sorumluluklarınızı yerine getirirken karşılaştığınız zorluklara nasıl çözümler üretiyorsunuz?

Sizler için bugünkü yazımızda 5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe kitabındaki günlük hayatınızdaki sorumluluklarınızı yerine getirirken karşılaştığınız zorluklara nasıl çözümler üretiyorsunuz, sorusunun cevabını kısaca açıklayacağız.

Öğrenci olarak günlük hayatımda kendime göre sorumluluklarım vardır. Mesela bir öğrenci olarak en büyük sorumluluklarım dersi dikkatle dinlemek, ödevlerimi yapmak, evimizi, okulumuzu temiz tutmak, derslere zamanında girmek ve kitap okumaktır. Bunun dışında günlük hayatımda anneme yardım etmek, ekmek almaya gitmek gibi bir sorumluluğum da vardır.

Günlük hayatımızdaki sorumluluklarımızı yerine getirirken karşılaştığımız zorluklar olabiliyor. Örnek vermek gerekirse, ders dinlemek sorumluluğumu yerine getirirken konuşan öğrenciler, dersi kaynatmaya çalışanlar bana göre bir zorluktur. Bu zorluğu aşarken öğretmenimden yardım alıyorum. Öğretmenim o kişiyi uyarıyor, ben de sorumluluğumuz bu sayede yerine getirmiş oluyorum. Bazıları kantinden aldığı yiyeceklerin çöpünü yerlere atıyor. Bu da çevreyi temiz tutmak konusundaki sorumluluğumuzu zorlaştıran bir durumdur. Bunun için o kişileri uyarıyor ve çevreyi temiz tutmak gerektiğini hatırlatıyorum.

Ödevler de bizim için önemli sorumluluklardandır. Ödevimi yaparken zorlanırsam anne, baba, abla veya abimden yardım alıyorum. Onlara danışıyorum. Onlar da konu hakkında fikir sahibi değilse, internetten araştırma yaparak bu zorluğa da böyle çözüm üretiyorum. Kısacası karşılaştığım zorlukları aşmak için böyle çözümler üretiyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski