Kendinize bir meyve bahçesi oluşturunuz. Oluşturduğunuz meyve bahçesini ve içinde yer alacak ağaçların özelliklerini betimleyici anlatım biçimini kullanarak yazınız

Kendinize bir meyve bahçesi oluşturunuz. Oluşturduğunuz meyve bahçesini ve içinde yer alacak ağaçların özelliklerini betimleyici anlatım biçimini kullanarak yazınız.

Arkadaşlar, hayalimde kendime bir meyve bahçesi oluşturdum. Bahçemin çevresi sarmaşıklarla çevril bir haldedir. Bahçemde elma, armut, vişne, şeftali, üzüm gibi meyveler var. Şimdi size bahçemi kısaca betimlemek istiyorum. Elma ağaçları biraz kısa boylu, ancak elmaları çok lezzetlidir.

Armut ağaçları da bahçemin köşe tarafında bulunuyor. Üç tane armut ağacım var ve bu armutlar olgunlaşınca sapsarı bir renge bürünüyor. Oluşturduğum meyve bahçesinin ortasında üzüm asmaları için dört tane ağaç bulunuyor. Üzümün asmaları bu ağaçlara dolanarak etrafa güzel bir görüntü yaymış durumdadır.

Şeftali ağaçlarım da orta boylu, biraz kalın bir şekildedir. Yaz gelip de olgunlaşan şeftaliler, o kadar lezzetli oluyor ki, tadı damağınızda kalır diye düşünüyorum. Vişne ağacım da ince dallarıyla oluşturduğum bahçemde kendine yer buldu. Vişnenin kök kısmı biraz kalın, yukarı doğru inceliyor. Bütün ağaçlarımın altını kürekle biraz oydum. Çünkü ara sıra onları suluyorum. Bu şekilde bahçemdeki ağaçlar canlılığını koruyor.

Hayalimde oluşturduğum meyve bahçesine uzaktan bakanların gözleri kamaşıyor. Çünkü bahçemin etrafı sarmaşıklarla kaplı ve bazı yerlere çiçek de ektim. Uzaktan bakınca sanki bir çiçek bahçesi gibi düşünülüyor, yanına yaklaştığınızda rengarenk meyve ağaçlarını görüyorsunuz. Kısacası meyve bahçem insana huzur veriyor. Bahçeme uğrarsanız, sizlere meyve ikramında da bulunurum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski