Deniz ve İnsan ile İlgili Bilgilendirici Metin

Aşağıdaki deniz ve insan ile ilgili bilgilendirici metin (kompozisyon) örneğini dilerseniz okuyabilirsiniz.

Denizlerin insanların hayatında önemli bir yeri vardır. İnsanlar denizleri hangi amaçla kullanmaktadır derseniz, gemiyle yolculuk yapmak için, kayıkla gezintiye çıkmak için, deniz ürünlerinden faydalanmak için, sıcak yaz günlerinde sıcaktan bunalanların serinlemek için kullandığı deniz gördüğünüz gibi insan hayatında birçok konuda fayda sağlamaktadır.

Deniz insanlar için önemli olduğu kadar denizde yaşayan canlılar için de hayati öneme sahiptir. Burada değinmek istediğim asıl nokta denizlerin temiz kalabilmesidir. Bu da tamamen insanlara bağlı bir durumdur. Denizden bu kadar faydalanan insan, denizleri temiz tutmaktan da sorumludur. Oysa denizleri en çok insanlar kirletiyor. Asıl içimizi acıtan da budur.

En çok dikkat etmemiz gereken deniz kirliliğine yol açan davranışlardan kaçınmaktır. Yetkililer deniz kirliliğini önlemek amaçlı gerekli adımları atarsa, her insan denizlerin temizliğine dikkat ederse, yani bu konuda herkesin bilinçlenmesi sağlanırsa denizlerimiz de temiz olur. Denizlerin temiz olması demek, hem suda yaşayan canlıların hayatını devam ettirmesi, hem de deniz ürünlerinden faydalanan, deniz suyundan faydalanan insanların sağlıklı olması anlamına gelmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse denizlerin hayatımız için gerekli olduğu ortadadır. Bir insan için deniz çok şey ifade ediyor. Dolayısıyla denizlerden faydalanırken onları temiz tutmayı da göz önünde bulundurmalıyız. Deniz kirliliği konusuna da zaman kaybetmeden çözüm bulmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski