Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için savaşan askerlerimizi düşününüz.

Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için savaşan askerlerimizi düşününüz. Savaşta neler yaptıklarını, neler hissettiklerini düşünerek aşağıdaki yazma alanına bir yazı yazınız. Aşağıya konu ile ilgili örnek bir metin yazdım.

Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için savaşan askerlerimizi düşünüyorum da onlar vatanımızın bağımsızlığı için, ülkemizin geleceği için, bizlere iyi bir hayat sunmak için ne kadar değerli ve anlamlı bir iş yapmışlar. Bunları düşününce böyle kahraman bir milletin evladı olduğum için çok şanslıyım diyorum.

Askerlerimizin vatan savunması için savaşta aç kaldıklarını, susuz kaldıklarını, yaralandıklarını, çok zor günler yaşadıklarını, tüm bunlara rağmen yılmadan, korkusuzca savaştıklarını biliyorum. Çünkü onlar vatan sevgisini yüreklerinde hissetmiştir. Gerektiğinde canlarını bile ortaya atmışlardır.

Onlar, bizim isimsiz kahramanlarımızdır. Kahraman askerlerimizin vatan sevgisi adına gösterdiği bu mücadele, her Türk evladı için çok anlamlı bir örnektir. Bu yüzden tarihimizi çok iyi okuyup anlamalıyız. Aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmalıyız. Bize miras bırakılan bu güzel vatan için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

Ben de büyüyünce vatanım için çalışmak, vatanımıza hizmet etmek istiyorum. Bunun için okumam gerekiyor. Okuyup vatana, millete, aileme hayırlı bir insan olmalıyım diye düşünüyorum. Dolayısıyla vatanımız kolay kazanılmadı. Bu uğurda nice şehidimiz var, gazimiz var. Onların tek amacı bağımsızlığımızı korumaktı. Çünkü vatan demek bağımsızlık demekti.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski