Sabır ile İlgili Öyküleyici Metin

Aşağıya sabır ile ilgili öyküleyici bir metin yazdık. Başlık olarak da Sabır Mükafattır ismini uygun bulduk.

Serap evli ve üç çocuklu bir kadındı. Çocuklarını çok sever, onlarla yeterince ilgilenirdi. Birkaç gündür ağrısı oluyordu. Hastaneye gittiğine ağır bir hastalığa yakalandığını öğrendi. Artık Serap’ı sabır dolu günler bekliyordu. Hastanede yatması ve tedavi görmesi gerekiyordu. Bu süreçte çok sevdiği yavrularından ayrı kalacaktı. Bu duurm onun için katlanılması çok zordu lakin elden bir şey gelmiyordu.

Serap hastaneye yattı. İki ay gibi kısa bir süre hastanede yatacak hastalığını atlatabilmek için tedavi görecekti. Yanında eşi kalıyordu. Çocuklarına da kayınvalidesi bakıyordu. Serap aldığı ilaçların etkiyle halsiz de düşüyordu fakat güçlü olması, moralli yaşaması gerekiyordu. O bir anneydi ve sabırlı davranmalıydı.

Aradan iki hafta geçti Serap’ın aldığı ilaçlar etkini olumlu yönde gösteriyordu. Serap eşiyle sürekli konuşuyor ve hastalığını atlatacağına dair umutlu olduğunu ifade ediyordu. Çünkü zor bir dönemden geçiyorlardı. Sabır onlar iççin çok önemliydi.

Tedavinin son günlerine gelindiğinde Serap gittikçe iyileşti. Sabırlı davranmanın mükâfatını gömüş oldu. Artık taburcu olma zaman geldi. Çocuklarına kavuştu. Bu iki aylık süre içinde sabır ile ilgili büyük bir imtihan verdi. Ancak sonunda sağlığına kavuşmuş oldu. Anlayacağınız dayanması çok zor olan durumlara sabır gösterdiğimizde bunun sonunda bir rahatlık vardır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski