Sizin bir öğrenci olarak vatanınıza karşı sorumluluklarınız nelerdir? Anlatınız.

Bu yazımızda Sizin bir öğrenci olarak vatanınıza karşı sorumluluklarınız nelerdir anlatınız hakkında kısaca söz edeceğiz.

Değerli arkadaşlar bizim bir öğrenci olarak vatanımıza karşı en büyük sorumluluğumuz okumak ve iyi bir iş sahibi olmaktır. Bu sorumluluk neden önemlidir? Çünkü biz okuyup bir iş sahibi olduğumuzda vatana hizmet etmiş olacağız. Bunun sonucunda vatanımız kalkınmış olacaktır. Bu yüzden okulumuza, derslerimize yeteri kadar önem vermeliyiz diye düşünüyorum.

Bir öğrenci olarak vatanımıza karşı çok önemli ola bir başka sorumluluğumuz da dilimize sahip çıkmaktır. Çünkü bizi millet yapan en önemli değerlerden biri ana dilimiz Türkçedir. Onunla miillet olarak birtlik oluyor, anlaşıyor, konuşup yazıyoruz. Bu yüzden dilimizi etkili ve güzel kullanmak da vatana karşı önemli, bir sorumluluktur. Bir öğrenci olarak vatanımıza karşı diğer sorumluluklarımız da kültürümüze, bayrağımıza sahip çıkmaktır, İstiklal Marşımızı coşkuyla okumak, şehitlerimizi unutmamak, devletimizin koyduğu kurallara uymak, yerlere çöp atmayarak çevreyi temiz tutmaktır. Ezanımıza, milli ve dini bayramlarımıza her koşulda saygı duymaktır. Ayrıca okulda kullandığımız sıra, masa, tahta, dolap gibi eşyalar devletin malıdır Devletin malına zarar vermemeli, onları korumalıyız.

Anne, baba, yaşlılarımız ve öğretmenlerimize her daim saygılı olmak, ödevlerimizi zamanında yapmak, derslerimize iyi bir şekilde çalışmak, öğretmenlerimiz ders anlatırken onları dikkatle dinlemek gibi sorumluluklar da vatanımıza karşı önemli sorumluluklarımızdandır. Kısacası bu sorumlulukları yerine getirdiğimizde vatanımız için faydalı bir birey oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski