Kişiyi Değerli Kılan, Sahip Oldukları Değil Karakteridir ile İlgili Kompozisyon

Soru: Kişiyi değerli kılan, sahip oldukları değil karakteridir ile ilgili kompozisyon yazınız.

Karakter bir insan için çok önemlidir. Öyle ki bir insan sahip olduğu karakterle sevebilirsiniz. İnsan ilişkilerinde önemli olan da karakter yapısıdır. Bir insan her şeye sahip olabilir. Yani çok zengin olabilir, para çok olduğu için istediği her şeyi kolaylıkla alabilir. Ama bir insanda bulunması gereken en önemli, değer iyi bir karakter, yani sağlam bir kişiliktir.

Karakteri çok iyi olan bir insanla her konuda anlaşabilir, onunla hayatınızı güzelleştirebilirsiniz. Bir insanın çok parası varsa ancak karakteri iyi değilse onun hiçbir anlamı olmaz. Bu yüzden her şeyden önce karaktere önem vermek gerekir. Çünkü karakter insanın aynasıdır. İyi bir karaktere sahip olmak da insana yakışan en güzel erdemdir.

İnsanları sahip olduklarıyla değil karakterleriyle severiz. Sahip olunan varlıklar geçici şeylerdir. Oysa karakter bir isnada her zaman olan kalıcı bir özelliktir. Diyebiliriz ki karakter kişide en güzel duran süstür. Bundan dolayı karakter çok ayrı bir önem taşır. Kısaca özetlemek gerekirse, varlıklı olmak, çok zengin olmak hiçbir şey ifade etmez. Önemli olan iyi bir karakterimizin olmasıdır. Ancak bu şekilde değerli bir insan olabiliriz.

Sonuç olarak sahip olduğumuz her şey gelip geçicidir. Onlar daima bize ait olmayacak. Zira dünya malı dünyada kalır. Asıl değer ise kişiliğimizin iyi olmasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski