Beni Görmek Demek, Mutlaka Yüzümü Görmek Değildir ile İlgili Kompozisyon

Kompozisyon örneği arayan öğrencilere fikir sunmak amacıyla “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” sözü ile ilgili kompozisyon yazacağım.

Atatürk’ü Anlamak, O'nu Görmekle Eş Değerdir

Atatürk’ü sevmek onun fikirlerini anlamak denektir. Eğer siz Atatürk’ü seviyorsanız, onun gittiği yoldan giderseniz, O’nun fikirlerini ve duygularını anlıyorsanız bu yeterlidir. Atatürk kendisini görmek isteyenlere bu bakış açısıyla seslenmiştir. Yani O'nun fikirlerini benimsemek gerekiyor. 

Atatürk, milletini çok seven örnek bir liderdir. Bunu Kurtuluş Savaşı’nda ülkemiz adına yaptığı fedakârlıklardan açıkça görebiliyoruz. O, daima ileri görüşlüydü. Vatanına çok kıymet veriyordu. Bu anlamda attığı her adımda vatanımızın yararını gözetiyordu. O’nun yolunda gitmek, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşır. Bu yüzden siz de Atatürk sevgisi taşıyorsanız, onun fikir ve duygularını anlamanız gerekir.

Mustafa Kemal Atatürk vatanımız için çok değerli işlere imza atmıştır. O, milletimizin birlik ve beraberlik içinde düşmana karşı koymasını, yurdumuzun düşmanlardan temizlenmesini sağlamış bir önderdir. Siz de ülkemiz adına çalışır, vatanımızın gelişmesine katkı sağlar, her koşulda vatana sahip çıkarsanız Atatürk’ü anlamış olursunuz.

Kısaca özetlemek gerekirse, Atatürk'ün açtığı yolda kararlı bir şekilde ilerlemeliyiz. Vatanımızın çağdaş uygarlık seviyesine çıkması için çalışmalıyız, ileri görüşlü olmalıyız, eğitime, bilime önem vermeliyiz. Ancak bu şekilde Atatürk’ün fikirlerini, duygularını anlamış ve hissetmiş oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski