Kitaplardan yoksun bir hayatın nasıl olacağı ile ilgili görüşlerinizi nedenleriyle anlatınız.

7. sınıf Türkçe kitabındaki soru: Kitaplardan yoksun bir hayatın nasıl olacağı ile ilgili görüşlerinizi nedenleriyle anlatınız.

Kitaplardan yoksun bir hayata bana göre her şeyiyle eksiktir. Çünkü kitaplar insanı her yönden tamamlayan, geliştiren çok faydalı ve değerli eserlerdir. İnsan kitap okudukça tamamlanır. Bu nedenle yaşadığımız yerde mutlaka kitap bulundurmalıyız. Ayrıca sadece bulundurmak yetmez, onları açıp okumalıyız.

Kitaplardan yoksun olmak birçok anlamda bizi eksik bırakır. Oysa bizim kendimizi geliştirmeye ihtiyacımız var. Dünyaya kitap okuyarak daha farklı bir gözle bakmayı öğreniriz. Kitap okuyan kişilere baktığımızda hem daha sakin bir yapıya sahip olduklarını, hem de birçok konuda bilgi sahibi olduklarını görürüz. Çünkü onlar kitapla yatıp kitapla kalkan kişilerdir. Dolayısıyla kitap insanı insan yapar.

Kitap, kendisini okuyana çok yönlü katkı sağlar. Bunlardan en önemlisi kendini iyi bir şekilde ifade edebilme becerisidir. İnsan kitapla iç içe yaşıyorsa, o kişinin konuşmaları, üslubu da düzgün olur. Ayrıca her kitap bize farklı bilgiler sunarak düşünme becerimizi de geliştirir. Böylelikle hayata farklı açılardan bakmayı, olaylar karşısında akıl yürütmeyi,  herhangi bir şey olduğunda düşünerek hareket etmeyi öğrenmiş oluruz.

Kitaplardan yoksun bir hayatta kitabın sağladığı hiçbir imkândan yararlanamayız. Kitaplardan uzak bir hayatımız varsa, dünyaya boş gelmiş ve buradan boş gitmiş olacağız. Oysa kitap kadar insana yararlı olan başka bir şey yoktur. Kısacası kitaplarla haşır neşir olmalı, kitap okuma gibi iyi bir alışkanlık kazanmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski