Sorumluluk ile İlgili Öyküleyici Bir Metin

Sorumluluk ile ilgili öyküleyici bir metin yazınız. Yazımızı oluşturduk. Başlık olarak Sorumluluk Başarı Demektir ifadesini kullandık.

Ebrar, 8. Sınıfta okuyan çok efendi, sorumluluk sahibi ve zeki bir öğrenciydi. Ebrar, bütün derslerini dikkatle dinler, sorumluluklarını başarıyla yerine getirirdi. Böyle biri olması onu her yönde başarılı kılıyor ve öğretmenleri tarafından da takdirle karşılanıyordu.

Sene sonunda yapılacak sınava düzenli ve planlı bir şekilde çalışan Ebrar, Fen lisesinde okumak istiyordu. Hayli büyüdüğünde doktor olma ve insanları sağlığına kavuşturmaktı. Çünkü o, bir yakınını ağır bir hastalıktan kaybetmişti. Ebrar sorumluluklarının farkında olan ve çalışmayı, kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş, hedefine doğru emin adımlarla ilerliyordu. Başarının sırının sorumluluklarını bilmek ve bu yolda çalışmak olduğunu çok iyi bilen akıllı bir öğrenciydi.

Aylar bu şekilde hızla geçti. Artık okulun bitmesine çok kısa bir süre kaldı. Ebrar, hayallerine kavuşmanın ilk basamağı olan LGS’ye girdi. Sınavda çok sakindi. Her soruyu anlaya anlaya okuyor, seçenekleri düzgünce eliyor ve cevap kağıdına belirlediği seçeneği kodluyordu.

Soruları kendisinden emin bir halde çözdü. Nihayet sınavı tamamladı. Aradan dört hafta geçti. Sınav açıklandığında ise sorumluluklarını yerine getirmenin mükafatını aldı. Artık Fen Lisesini kazanmıştı. Dolayısıyla her kim sorumluluklarını yerine getirirse, bunun karşılığını bir gün mutlaka alır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski