Dumlupınar şehitliğini ziyarete gittiğinizi düşününüz.

5. Sınıf Türkçe Kitabındaki Dumlupınar şehitlerine mektup etkinliği: Dumlupınar şehitliğini ziyarete gittiğinizi düşününüz. Şehitlerimize duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir mektup yazınız.

Aziz şehitlerimiz, size çok şey borçluyuz. Öncelikle sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu güzel vatanı bize armağan ettiniz. Vatanımız için aç, susuz kaldınız, düşmanla en ağır koşullarda savaştınız. Her türlü zorluğa rağmen canlarınızı vatan toprağımızın kurtuluşu için feda etmekten çekinmediniz. Bütün bunları biliyorum. Vatan sizin için her şeyden daha üstündü. Bunun için canınızı feda etmeyi bile göze aldınız.

Okulda öğretmenimizle sizin verdiğiniz şanlı mücadeleyi okuduk, yeni bilgiler öğrendim hakkınızda. Bu bilgiler bir kez daha Türk evladı olduğum için kendimle gurur duymamı sağladı. Siz çok değerlisiniz, bu milletin kahraman evlatlarısınız. Sizler gönlümüzde, her zaman yaşayacaksınız. Şehitlerim, size dua ediyorum. Bütün eksiklik ve imkansızlıklar içinde savaştınız, düşmanlara boyun eğmediniz. Siz bu vatanı düşmandan tamamen temizleyip kurtaran kahramansınız. Sizin kahramanlıklarınızı okudukça vatanıma daha çok bağlanıyorum. Ben de vatanımıza hizmet etmek istiyorum. İçimdeki vatan sevgisi sizin sayenizde gittikçe coşkuya dönüyor. Yaptığınız fedakarlıkları görünce tüylerim diken diken oluyor. Hepinizin ayrı bir hikayesi var, biliyorum. Dumlupınar'da ya da ülkemizin başka bir yerinde çok zor koşullarda vatan savunması yaptığınızı öğrendim.

Bazen soğukta, bazen sıcakta, bazen aç, susuz şekilde düşmana karşı koymanız beni derinden etkiledi. Sizleri her daim örnek alıyorum. Vatan mücadelesi için şehit olarak adınızı tarihe yazdınız. Vatanımızı kurtarmak için giriştiğiniz bu kutsal vazifeyi alnınızın akıyla tamamladınız. Mektubumu bitirirken size çok teşekkür ediyorum. Her zaman dua edeceğimi bilmenizi isterim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski