Bir ülkenin bağımsızlığı sizce neden önemlidir? Açıklayınız.

Bu yazımızda "Bir ülkenin bağımsızlığı sizce neden önemlidir? Açıklayınız." hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Bir ülkenin bağımsızlığı özgür bir şekilde kendi vatanında yaşaması açısından önemlidir. Bir ülke bağımsız olursa, kendi işini kendisi yapar. Yani eğitim, bilim, ekonomi, tarım, sanat, dış ilişkilerini devleti yönetenler belirler. Başka devletler bağımsız olan bir ülkenin iç işlerine karışamaz.

Bağımsızlık ülkenin içinde yaşayan insanların da özgür ve insan haklarına uygun bir şekilde yaşaması bakımından çok önemlidir. Böylece her birey bağımsız olduğunun farkında olur, ailesiyle birlikte güzel bir yaşam sürer. Oysa bağımsızlığı elinden alınmış bir ülkenin içinde yaşayan insanlar rahat edemez. Her zaman bir kaygı içinde olur. Geleceğe umutla bakamaz. İlerisi için plan yapamaz. Yarın nasıl olacak endişesi taşırlar. Bir ülkenin bağımsız olması demek, hiçbir ülkenin boyunduruğu altında olmamak demektir. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? O yüzden bağımsız olma ülkenin kendini her anlamda geliştirmesi, daha da ileriye gitmesi anlamına gelir.

Sonuç olarak bağımsız ve özgür bir ülkede yaşamak insanlar için çok önemlidir. Herkesin kafası rahat olur. Bütün vatandaşlar kendi devleti tarafından koruma altındadır. Belli bir düzen içinde her birey hayatına devam eder, işine gücüne bakar.  Oysa bağımsızlık olmasan başka devletler ne isterse olarak boyun eğmek zorunda kalınır. Bu da bir ülke için çok üzücüdür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski