Cennet de Bu Dünyada Cehennem de Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Cennet de bu dünyada cehennem de atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Cennet ve Cehennem

Dünya iyilik ve kötülük üzerine kurulmuştur. Yaşadığımız iyi ve güzel olan her şey, sevinçlerimiz bize cenneti hatırlatırken, acılar ve kötülükler de cehennemi hatırlatır. Biz insanlar için önemli olan dünyayı cennete çevirmektir. Yani iyilik yapmak, kötülükten uzak durmak, günahlardan kaçınmak, kısacası iyi bir insan olmaya çalışmaktır.

İyilik ve kötülüğün bir arada olması cennet de bu dünyada cehennem de atasözünün anlamını çağrıştırmaktadır. Olay aslında sevap ve günah meselesidir. Biz kötülük yaparsak günah işlemiş oluruz, bunun sonucunda pişmanlık duyar, vicdan azabı yaşarız. Yani acı çekeriz. Bu da dünyadaki cehennemimiz olur.

Dünyanın cennet haline gelmesini istiyorsak, bolca sevap işlemeli, iyi ve güzel olana yaklaşmalıyız. İnsanlara, hayvanlara iyi davranmalı, sevgi ve şefkat içinde olmalıyız. Sadece bunlar mı? Elbette hayır? Günah olan, kötülüklere yol açan olumsuz şeylerden de uzak durmalıyız. Böyle olduğumuz sürece dünyayı cennete dönüştürebiliriz.

İçinde yaşadığımız dünyada öyle her zaman mutlu olacağız diye bir şey yoktur. Bazen hiç umulmadık zamanlarda acılarla baş başa kalabiliriz. Hayatımız zehir olabilir. Kötülükler yakamıza yapışabilir. İşte böylesi anlar dünyada cehennemin de olduğunu anımsatır.

Sonuç olarak dünya iyilik ve kötülüklerin içinde barındığı, acıları ve sevinçlerin bir arada bulunduğu bir dünyadır. Adı üstünde fani dünyadır. Bazen gülüp eğlendiğimiz günler görebilir, bazen de acılar yaşayabiliriz. Kısacası cennet de bu dünyada cehennem de bu dünyadadır. Biz yaradan iyi bir kul olmak için elimizden geleni yapmalı, zorlukla karşısında sabırlı olmalı, her gecenin bir sabahı olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Yani iyi bir bakış açısına sahip olmalı ve dünyamızı güzelleştirmeye çalışmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski