Kaptanın Hüneri Dalgalı Denizde Belli Olur Kompozisyon

Kaptanın Hüneri Dalgalı Denizde Belli Olur ile İlgili Kompozisyon

Kaptan gemiyi kullanma konusunda iyi bir uzman demektir. Normal bir günde gemiyi sıradan biri bile iyi kullanabilir. Ancak bazen fırtınalar yaşanır. Bu fırtınalar sonucu deniz dalgalı olur. İşte kaptanın hüneri asıl olarak dalgalı denizde belli olur. Bir kişi kaptan olduysa bu alanda yeteneği, hüneri vardır da ondan kaptan olmuş demektir.

Kaptanlık yapan kişi denizlere hakimdir. Kullandığı gemiyi nasıl yöneteceğini iyi bilir, o geminin hakimi ve hangi durumda gemiyi nasıl kullanacağı konusunda kendisini yetiştirmiş, hünerli bir kişidir. Burada asıl olarak anlatılmak istenen insanların bir konuda yetenekli olması, mesleğinde başarılı, hünerli olmasıdır. Yani bir insan hangi işi yapıyorsa o işteki ustalığını, hüneri sıkıntılı zamanlarda gösterir. Zor zamanlar da hünerini gösteren kişi başkalarına usta olduğunu kanıtlamış olur.

Normal insanlar da her işi yapabilir. Önemli olan bireyin hangi mesleği edinmiş ise o meslekteki hünerini belli etmesidir. Bunun dışında normal zamanlarda herkes aynı işi pekala yapabilir. Asıl önemli olan zor anlarda insanın ustalığını gösterebilmesidir. Eğer kişi uzmanlık alanındaki hünerini en zor bir zamanda gösterirse, diğer kişiler de onun bu konuda yetenekli, bilgili uzman biri olduğu hakkında ikna olur.

Sonuç olarak insan hangi alanda hünerliyse o alanda bir iş sahibi olur. Bu durumda o alandaki hünerini, ustalığını karşılaştığı zor anlarda gösterir. Böylece çevresindeki kişiler o kişinin bir kaptan gibi usta olduğunu, hünerli olduğunu kabul eder. Kısaca söylemek gerekirse kişi hangi mesleği yapıyorsa o mesleğindeki hünerini güçlük anına gösterir. Aynı işi herhangi bir zamanda zaten diğer insanlar da yapabilir. Önemli olan güç bir durumdayken işin içinden çıkılmaz bir zamanda hünerli olduğunu ispatlamasıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski