Kibirli Olmak ile İlgili Kompozisyon

Kibirli Olmak ile İlgili Kompozisyon Örneği. Başlığı siz belirleyebilirsiniz.

Kibirli olmak çok kötü bir duygudur. Sanki bir ayrıcalığı varmış, başkalarından üstün bir özelliğe sahipmiş gibi insanın kendini beğenmesi, diğer insanlardan üstün görmesi kibirli olmaktır. Böyle bir kişiliğe sahip olan biriyle anlaşmak da zordur. Çünkü kibirli olan kişi çevresindeki diğer kişileri küçük görür, onlara yüksekten bakar. Oysa durum gerçekte böyle değildir. Kimsenin bir başkasından herhangi bir üstülüğü yoktur. Herkes anı özelliklere, sahip olarak eşittir.

Kibirli olmak insana hiçbir şekilde yakışmayan kötü bir huydur aslında. Yani kendini büyük görmek anlamına gelen kibir insana iyi gelmez. Bu nedenle kibirli olmaktan olabildiğince kaçınmakta fayda var. Çevrenizde mutlaka kibirli insanlar görmüşsünüzdür. Onların etrafındaki arkadaş sayısı da pek fazla değildir. Çünkü onlar kendini beğenen kişilerdir. Bu nedenle pek kimse kibirli olanlarla iletişim kurmayı istemez diye düşünüyorum.

Kibir bana göre kurtulması çok zor bir hastalıktır. Bu hastalık insana kötü bir bakış açısı vermekle kalmaz, bir kurt gibi insanı adeta yer bitirir. Dolayısıyla kibre karşı kendimizi korumalı, kibirli olmanın hiç de iyi bir şey olmadığını aklımızdan bir an bile çıkarmamalıyız.

Bir insan kibirli davranarak aslında en büyük kötülüğü kendisine yapmış olur. Haliyle kendini beğenmek gibi yanlış bir davranışta bulunan biri yalnızlaşır. Kısaca söylemem gerekirse, kibrin insana yalnızlık ve acıdan başka hiçbir etkisi yoktur. Yalnızlık ve acıyla baş başa kalmak da insan için ağır olan bir şeydir. Görüldüğü gibi kibirden hiç kimseye bir fayda gelmez. Çevremizdeki insanlarla iyi bir iletişim kurmak istiyorsak, alçak gönüllülüğe önem vermeli, kendimizi beğenme duygusundan kısacası kibirli olmaktan sakınmalıyız.

Sonuç olarak kibir ve gurur, insan ilişkilerini zedeleyen olumsuz bir düşünce yapısıdır. Bu yüzden kibir gibi kötü bir alışkanlığa kapılmaktansa, alçak gönüllü olup, iyi niyetli bir insan olmaya çalışmalıyız. Böylece toplumda daha sağlıklı ilişkiler kurabiliriz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski