Dayanışmanın Toplum Hayatındaki Önemini Açıklayıp Yazalım

Dayanışmanın Toplum Hayatındaki Önemini Açıklayıp Yazalım

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği toplum içinde yaşayan bir canlı olmasıdır. Toplumla iç içe yaşayan varlık olan insanın dayanışmaya da büyük önem vermesi gerekiyor. Çünkü insan yalnız bir şekilde hayatını idame ettiremez. Mutlaka dayanışma içinde olmak, yardımlaşmaya, paylaşmaya önem vermek gerekiyor.

Dayanışmanın toplum hayatındaki önemi insanların birbirine güven duyması bakımından değerlidir. Böylece toplum hayatında güven ortamı oluşur ve herkes birlik beraberliğe önem verir. Bütün bu güzel durumları sağlayan en önemli etken ise dayanışmadır.

Dayanışma demek insanların tek başına halledemeyeceği işleri el ele vererek, birlik içinde halletmesi demektir. Bu sayede toplumda insanlar arasında yardımlaşma duygusu ön plana çıkar. Görüldüğü gibi dayanışmanın toplum hayatındaki önemi göz ardı edilemez.

Her insanın bazen altından tek başına kalkamayacağı işi olabilir. Böyle bir anda başkaları ile yardımlaşma ve dayanışma içinde olması gerekir. İnsanlar toplumda dayanışmaya önem verdiği zaman yapılması olanaksız gibi görünen zor işler kolayca halledilebilir. Bunun sonucunda dayanılma toplumu birbirine kenetlenmesini sağlar.


Sonuç olarak toplumun huzurlu bir şekilde, kardeşlik içinde yaşaması için dayanışma çok gereklidir. Bu yüzden dayanışmaya önem vermek gerekiyor. Herkes dayanışmanın toplum yaşamındaki önemini bilse ve buna uygun hareket etse o toplum daha ileriye gider.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski