Sevgi Paylaştıkça Çoğalır ile İlgili Kompozisyon

Kompozisyon Sorusu: Ana düşüncesi sevgi paylaştıkça çoğalır olan kısa bir paragraf yazınız. Başlık olarak kendiniz güzel bir başlık kullanabilirsiniz.

Sevgi her canlı için gerekli ve önemli olduğu kadar insanlar için de çok elzem bir duygudur. Öyle ki sevgi olmadan şu kısa hayatımızın hiçbir anlamı olmayacaktır. Bu yüzden sevgiye o kadar çok önem vermeliyiz ki diyorum. Sevgisiz bir kalp kurumuş bir ağaçtan farksızdır dersek yanlış olmaz.

Hepimiz birer insanız, hayatımızda çeşitli acılar, hastalıklar, sevinçler yaşayabiliyoruz. Burada vurgulamak istediğim asıl nokta paylaşmak konusudur. Sevincimizi, kederimizi, acımızı paylaşmalıyız. Çünkü sevgi paylaştıkça çoğalır, üzüntü de paylaştıkça azalır. Her zaman bu düşünce ile hareket etmek gerekiyor. Paylaşılmayan sevginin kimseye bir yararı olmaz. Bu böyledir yani. Dolayısıyla yalan dünyaya aldanmamalı sevgimizi başkalarıyla paylaşmalıyız.

Dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek istiyorsak, kısaca sevgiye çok önem vermeliyiz kanaatindeyim. Sevgi ile yaşamımız daha güzel bir hale gelecektir. Bundan emin olabilirsiniz. Sevgi kalplerimize iyi gelen, dünyamızı güzelleştiren, çok değerli bir duygu olmakla kalmayıp şifalı bir ilaç gibidir.

Sonuç olarak sevgiyi paylaşmak onu daha da bereketli kılacaktır. Böylece sevginin paylaştıkça çoğalan çok güzle bir duygu olduğunu göreceğiz. Bununla birlikte ailelere ve eğitimcilere çocukları sevgiyle yetiştirme konusunda büyük görevler düşüyor. Çocukların sevgi ile yetişmesi, sevgiyi paylaşma ruhuna sahip olmaları en çok ihtiyacımız olan bir gerçektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski