Aşağıdaki fablı kendi cümlelerinizle tamamlayınız.

Aşağıdaki fablı kendi cümlelerinizle tamamlayınız. (7. Sınıf Özgün yayınları Türkçe kitabındaki soru) Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

Pençesi dibinde bir aslanın, Bana kalacak yer lazım dedi. Fare aslana yalvardı: Aslan sen kimsin de küçücük halinle bana yardım edeceksin, dedi. Aslan fareye aramaya çıktı. Bu sırada ayağı acılar tarafında tuzaklanmış bir ağa takıldı. Aslan yakayı ele verdi. Ağ aslanın her tarafını sarıp sarmaladı. Fare yardımsever bir hayvandı, hemen aslanın yakalandığı ağı kemirmeye başladı. Avcılar gelmeden aslanı ağdan kurtarmış oldu.

Aslan fareye karşı gösterdiği kibirden dolayı utandı ve ona çok teşekkür etti. Artık benim yanımda kalabilirsin dedi fareye. Gidecek yerim yok diye. Fare yakınlardan bir ses uyarak kafasını girdiği delikten uzattı. O günden sonra fare aslanın yuvasında kalmaya başladı. Hem kendini koruma altına aldı, hem de aslan gibi ormanlar kralı ile aralarında iyi bir dostluk oluştu. Dalgınlıkla bir fare çıkıverdi. Bu fırsatı kullanmadı sultanı ormanın.

Fareye dokunmayıp bir büyüklük gösterdi. Senin yanında kalayım, ayak altında gezmem diye ekledi. Hem sana yardımcı olurum dedi. Aslan iyice sinirlenerek kükredi ve toprağı eşelemeye başladı. Fare bu kükreyiş karşısında çok korktu ve ormanın derinliklerine doğru kaçıp, bir ağacın kovuğuna saklandı. Baktı ki aslan ağa yakalanmış. Hemen aslanın yanına gitti. Gördün mü bak aslan kardeş, büyüklenmek çok da iyi değilmiş. Şimdi bana muhtaç oldun diye ekledi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski