Vatan Sevgisi Hiçbir Şeyle Ölçülmez Kompozisyon

Vatan sevgisi hiçbir şeyle ölçülemez ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya kısa bir başlık koyunuz.

Vatan sevgisi bütün sevgilerden farklıdır. Zira vatan sevgisi diğer sevgilere benzemez. Vatan gönüllerimizde bambaşka bir yere sahiptir. Bu yüzden atalarımız Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da birlik ve beraberlik ruhuyla vatan savunması yaparak canlarını feda etmekten çekinmemiştir. Onların yüreğindeki vatan sevgisi, biz Türk gençlerine örnek olmalıdır. Dolayısıyla vatan sevgisinin ölçülemeyecek kadar büyük bir sevgi olduğu unutulmamalıdır.

Vatan demek, millet olarak bu güzel topraklarda hiçbir devletin boyunduruğu altında olmadan, bağımsız bir şekilde yaşamak demektir. Uğruna can verilen vatanın sevgisini daha başka ne ile ölçebilirsiniz ki? Şanlı tarihimize baktığımızda vatanımızın kurtuluşu için nice şehitler verdiğimizi görüyoruz. Onlara çok şey borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Kahraman milletimiz milli mücadele yıllarında vatan sevgisiyle düşmana vatanımızı kimseye yar etmeyeceğimizi göstermiştir. Bu yolda korku nedir bilmeden yaşlı genç her yaştan insanımız cepheye koşmuş, vatan savunmasını en önemli görev bilmişlerdir.

İşte bütün bunlardan anlıyoruz ki, vatan sevgisi hiçbir şeyle ölçülemez. Onun yeri kalbimizin en derinindedir. Dolayısıyla vatanımız üzerinde kötü emeller olursa gözümüz hiçbir şey görmez. Bugün kahraman Türk milletinin evlatları olarak bizler, vatanımıza en güzel şekilde sahip çıkmalıyız. Vatanımız, millet olarak varlığımızı temsil eden en güzel, en anlamlı göstergedir. Onun sevgisini sonsuza kadar içimizde taşımalıyız.

Vatan denilince şehitlerimizi unutmamak gerekir. Bayrağımız da rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Vatan sevgisi dediğimizde bunu, kuru bir sevgi olarak değil de içinde milletimizin yaşadığı zorlukları, bağımsızlık aşkını, uğruna can verilen bu toprakları, şehitlerimizin kanlarını barındıran bir sevgi olarak anlamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski