Elimdekilerin Kıymetini Her Zaman Bilmişimdir Çünkü ile İlgili Kompozisyon

Elimdekilerin kıymetini her zaman bilmişimdir çünkü ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsanlar sahip oldukları şeylerin kıymetini bilmeyi küçük yaşlardan itibaren öğrenir. Ben de elimdekilerin kıymetini her zaman bilmeye çalışıyorum. Geçmişe doğru baktığımda elimdekilere sahip çıktığımı, onların kıymetini bildiğimi görebiliyorum.


Elimize geçen eşyalar, elbiseler bizim için çok gereklidir. Onlara sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum. Ben elimdekilerin kıymetini her zaman bilmişimdir çünkü sahip olduğumu en küçük eşya bile bize her zaman lazım oluyor. Örneğin silgi çok küçük bir eşyadır ancak yazı yazdığımızda bize sadece silgi lazım oluyor. Ya da kalem, defter, telefon ve daha başka şeyler ne olursa olsun elimdeki her şeye sahip çıktım ben ve sahip çıkmaya da devam ediyorum.


Çevremde gördüğüm bazı insanlar öğrenci olarak kalemini, silgisini veya başka eşyalarını kaybedince diyorum ki içimden bu nasıl çocuk, elindeki hiçbir şeye sahip olamıyor. Böyle olmamalıyız. Elimizde bir öğrenci olarak sahip olduğumuz hangi eşyamız varsa, onların kıymetini bilmeliyiz. Çünkü sahip olduğumu her şey ihtiyacımız olan şeylerdir. Gün geliyor bize çok lazım oluyor, değer vermediğimiz o şeyler.


Elimdekilerin kıymetini her zaman bilmişimdir çünkü sahip olduğum her şey benim için önemlidir. Onlar benim işlerimi kolaylaştıran eşyalardır. Elimde para olsun, uç olsun, kitap olsun, en küçük bir A4 kağıdı olsun hepsi de bana gerekli olan şeylerdir. Ben onların kıymetini bilmezsem, işlerimi kolay bir şekilde yapamam. Bu yüzden elimizdekilerin değerini iyi bilmek gerekir diye düşünüyorum.

Elimdekilerin kıymetini her zaman bilmişimdir çünkü ben böyle yetiştirildim. Annem, babam, öğretmenim bana elimdekilerin kıymetini bilmeyi öğrettiler hep. Onlara bana böyle bir alışkanlık kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski