Zekâ Tarla Gibidir Ekilip Bakılmak İster ile İlgili Kompozisyon

Zekâ tarla gibidir ekilip bakılmak ister sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsan zekâsı olan bir varlık olduğu için zekânın bakımına önem vermelidir. Çünkü zekâ düşünerek sağlıklı kararlar almak için hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Zekâ doğuştan gelen bir özellik olmakla beraber gelişmeye ihtiyaç duyar. Zekâ tarla gibidir, ekilip bakılmak ister sözü de insanların sahip olduğu zekânın her şeyden önce sevgiyle, ilgiyle, eğitimle, kitap okumayla bakımının yapılması anlamına gelir.

Zeka konusunda ailelere ve okullara büyük iş düşmektedir. Çünkü dünyaya geldiğimiz, hayata gözlerimizi açtığımız ilk yer ailedir. Bunun için aile çocuğun zekasının gelişiminde büyük katkı sağlar. Daha sonra okullar bu görevi yerine getirmelidir. Zekâ ekilip bakımı yapıldıkça daha da gelişir ve insanın aklını kullanma becerisine doğrudan katkı sağlar. Bu yüzden zekâ tarlaya benzetilmiş ve ekilip bakılmaya muhtaç olduğu ifade edilmiştir. Gelişmiş bir zekâ da insanın hayatta karşılaştığı durumlar karşısında düşünerek hareket etmesini sağlar.

Örneğin bir tarlamız olduğunu düşünelim. Bu tarladan verim almak için onu sulamak gerekiyor. Zararlı otların temizlenmesi gerekiyor. Tarlaya iyi bakmazsak oradan hiçbir ürün elde edemeyiz. Zeka da böyledir yani. Zekamızı geliştirmek için okumaya önem vermeliyiz. Böylece zekanın daha iyi bir seviyeye gelmesini sağlarız.

Sonuç itibariyle zekânın gelişmesi için okumak ve yazmak eylemlerine ihtiyaç duyarız. Okuma ve yazma insanın zekâsının gelişmesine büyük katkı sağlar. Böylece insan düşünmeyi öğrenir ve aklını kullanarak mantıklı kararlar alır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski