Rüzgar Eken Fırtına Biçer Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Rüzgar eken fırtına biçer atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya kısa ve anlamlı bir başlık koyunuz.

Hayatta yaptığımız her eylemin iyi veya kötü mutlaka bir karşılığı vardır. İnsan kötü bir iş yaparsa bunun sonucunda çok daha kötü bir durumla karşılaşır. Rüzgar kötülüğü, fırtına ise daha kötü olanı işaret etmek için söylenmiştir. Bu yüzden kötülük yapmaktan kaçınmak yararımıza olacaktır. Zaten kötülükten hiç kimseye bir fayda gelmez.

Kötülük yapıp da bu işten karlı çıkan kimse görülmüş müdür? Elbette ki böyle bir şeye hiçbir yerde rastlanmaz. Asıl ihtiyacımız olan olan iyiliğe önem vermek ve iyi bir insan olmaya çalışmaktır. Hayatta ne yaparsak o davranışlarımızın karşılığını iyi veya kötü olarak ileride görürüz. Eğer biz çevremizdeki insanlara zor durumlarında destek oluyorsak bize de bir gün destek olan çıkar. Aslında her şey karşılıklıdır. Yaptığımız davranışın karşılığını fazlasıyla görürüz.

Hayatımızın güzel ve huzur içinde olmasını istiyorsak elimizden geldiğince iyilik yapmalıyız. Kötü bir şey yaptıysak bunun da karşılığını kat kat fazlasıyla alırız. Örneğin bir kimseye zarar verecek bir davranışta bulunsak, o kişi öfkelenip bizden intikam alma yoluna gidecektir. Bizim ona verdiğimiz zarardan çok daha kötüsüyle biz karşılaşmış olacağız. Bu nedenle kötülük yapmaktan vazgeçmek en doğru yoldur. Dolayısıyla kötülük yapmak yerine iyi bir insan olmak için çabalamalıyız.

Sonuç olarak attığımız her kötü adım ileride daha büyük şiddette olumsuz yönde bize döner. Bundan büyük yıkım görürüz. O yüzden ne yaptığımıza dikkat etmek gerekir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski