Doğayı Korumak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metinden hareketle doğayı korumak ile ilgili kompozisyon yazınızı oluştururken kısaca fikir edinebilirsiniz.

Her insanın kendini doğayı korumakla sorumlu hissetmesi gerekir. Bu konuda doğaya zara veren ürünlerin kullanımını azaltmalıyız. Kullandığımız ürünlerin dönüştürülerek yeniden kullanılması ve geri dönüşüme önem verilmesi doğayı korumak açısından çok önemlidir. Doğayı korumak hayatı korumak demektir. Çünkü yaşamımız için gereken her şeyi doğadan karşılıyoruz. Hayta kaynağımız olan tabiata karşı nankörlük etmemeliyiz.

Doğa var oldukça sağlıklı yaşam da var olacaktır. Bu yüzden doğayı korumak, öncelikli sorumluluğumuzdur. Gerek insanlar gerek hayvanlar en temel ihtiyaçlarımızı doğadan karşılıyoruz. Bu konuda doğa hakkında çok cömerttir diyebiliriz. Oysa biz insanoğlu olarak çevreyi kirletiyoruz, ağaçları kesiyoruz, yani doğayı yok etmeye uğraşıyoruz. Ne kadar acı değil mi? Bize karşılık beklemeden bin bir türlü nimetler sunan doğaya zalimce davranarak nankörlük ediyoruz. Buna bir yerde dur demek gerekiyor.

Hepimiz doğanın hayatımız ve geleceğimiz için aslında ne kadar kıymetli olduğunu bilmeliyiz. Doğanın önemini herkese anlatmalıyız. Çeşitli sosyal faaliyetlerle doğa yok olursa ne gibi sorunlarla karşılaşırız konulu seminerler, sunumlar yapılıyor. Ben o sunumları ilgiyle takip ediyorum. Yani insanları bilinçlendirmek çok yararlı bir şeydir. Bunun dışında gerek öğrenciler aracılığıyla gerekse kurumlar tarafından fidan dikme çalışmaları yapılmaktadır. Bu tür ağaçlandırma çalışmaları doğanın korunması anlamında ne kadar faydalı olur değil mi? Öyleyse biz de üzerimize düşeni yapmalıyız.

Kısaca söylersek doğanın tahrip edilmesine yol açan etkenleri ortadan kaldırmalıyız. Oluşturduğumuz çöpleri rast gele oraya buraya atmamalıyız. Piknik yapmaya gidersek, atıkları öylece ortada bırakmamalı, uygun yerlere konulan çöplere atmalıyız. Gereksiz poşet kullanımından kaçınmalıyız. Ağaçlandırmaya, toplu ulaşım araçlarını kullanmaya önem vermeliyiz. Böyle yararlı işler doğayı korumak için etkili olacaktır. Sonuç itibariyle doğayı temiz tutarsak, bütün canlılar için dünyanın yaşanılabilir bir yer hale gelmesine de katkımız olur.

3 Yorumlar

  1. Doğanın korunması ile ilgili konuşma yapmaya çalışan kız

    YanıtlaSil
  2. doğa koruma ile ilgili bilgilendirici metin

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski