Zorlukları yenme isteği ve iradesi olan bir insanın yapabilecekleri konusunda yaratıcı bir konuşma yapınız.

Zorlukları yenme isteği ve iradesi olan bir insanın yapabilecekleri konusunda yaratıcı bir konuşma yapınız.

Hayatın içinde karşımıza bazen çeşitli zorluklar çıkacaktır. Zorluklarla mücadele etmeyi bilmeliyiz. Bize düşen en büyük görev, azim ve gayret göstermektir. Yani karşılaştığımız zor durumlar olunca pes etmeden başaracağımıza dair inançlı olmaktır. Amacımız ne olursa olsun, hiçbir zorluk çekmeden başarıyı yakalayamayız. Her şeyin bir zorluğu vardır. Bu düşünceyle hareke etmek gerekiyor.

Zorlukları yenme isteği ve iradesi olan bir insanın başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Çünkü o insan azimli biridir. Hayata iyimser açıdan bakmasını öğrenmiştir. Bardağın dolu tarafını görüyordur. Gerçekten böyle bir düşünceye sahip olmak ok önemli bir özelliktir. Eğer zorluklar karşısında pes edersek, en baştan kaybetmiş oluruz. O yüzden yılmamalı, yıkılmamalı, hedefimize karalı adımlarla ulaşmaya çalışmalıyız. İlk olarak azimli olmalı ve başarıya ulaşmak için gayret göstermeliyiz. Başarı emek ister bu yüzden. Başarı için de bazı zorluklara katlanmamız gerekir. Bu zorlukları yenme isteğinin diğer adı azimli olmaktır. İnsan azimli olunca her şeyi yapabilir diye düşünüyorum. Çünkü azimli olmak insanda bir hırs oluşturur. Böylece o kişi başaracağına dair kendisine güvenir.

Bir insanda azim olduktan sonra o insan ulaşmak istediği şeyleri kolaylıkla yapabilir. Onun en büyük artısı sahip olduğu azimdir. Azmi sayesinde zor gibi görünen işler yapabilir. Aşılmaz gibi görünen dağları aşabilir. Sonunda da amacına ulaşmış olur. Böylece başarının nasıl elde edildiğini anlar. Evet, isteğimize ulaşmak kolay olmuyor. Herkes kolay yoldan amacına ulaşmak istese de bu böyle değildir. İrade sahibi olmalıyız, azimli bir duruş sergilemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski