Ev Alma Komşu Al Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Ev alma komşu al atasözü ile ilgili kompozisyon örneğini burada bulabilirsiniz. Yazıya dikkat çekici ve kısa bir başlık belirleyiniz.

Bir yerden ev alacak olduğumuzda öncelikle komşular hakkında bir araştırma yapmak daha doğru olur. Çünkü komşunun iyisi olduğu gibi kötüsü de olabilir. Her gün yüz yüze bakacağımız için onların iyi olmalarına dikkat etmek lazım gelir. Komşuluk toplumsal ilişkiler bakımından çok önemli bir müessesedir. Bu yüzden komşularımızın iyi olmasına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Hemen yanı başımızda olan komşularımızla hayata dair pek çok şeyi paylaşıyoruz.

İyi komşu her zaman bir şanstır. Kötü komşu olursa, orada yaşamak insana bir işkence gibi gelir. Kötü komşu adeta hayatı zehir eder. Çünkü her gün komşunuzun yüzüne bakıyorsunuz. Hepimizin komşuya mutlaka ihtiyacı oluyor. Bizde olmayan bir şeyi en yakın komşumuzdan alarak karşılıyoruz. Onlara acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Komşuluk demek dayanışma, yardımlaşma, paylaşma demektir. Bundan dolayı yaşadığımız yerde iyi komşuların olması bizler için ok iyi olur.

Sonuç olarak bazen yeni bir ev almanın hayalini kurarız. Bu nedenle manzarası güzel, sıcak, konforlu bir ev araştırırız. Bunu yaparken oradaki komşuların  nasıl olduğunu da anlamak gerekir. Kötü komşuların olduğu bir mahalleden ev alırsak sonradan başımız ağrıyabilir. Olmadık sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Bu açıdan nereden ev alacağımıza oldukça dikkat etmekte fayda var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski