Aşağıda serim bölümü verilen hikâyeyi düğüm ve çözüm bölümleri yazarak tamamlayınız.

Aşağıda serim bölümü verilen hikâyeyi düğüm ve çözüm bölümleri yazarak tamamlayınız. Yazınızda günlük hayatınızdan örnekler veriniz. Dönme İmkanın Olsa Ne Yapardın?

Hiç uçağa bindiniz mi? Şimdi, gözlerinizi kapatın ve bir uçağa bindiğinizi düşünün… Eve dönüyorsunuz. Havaalanında sevdikleriniz bekliyor. Onlara kavuşmanıza bir saat varken bir anons duydunuz: Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle bütün seferler iki günlüğüne iptal edilmiştir. Bu anonstan sonra bir an donakalıyorsunuz. O zaman bütün hazırlıklarınız anlamsız kalıyor.

Dönme imkanım olsaydı, uçaktan iner inmez anneme, babama, kardeşlerime, sımsıkı sarılırdım. Memleketimin havasını teneffüs ettiğim için çok mutlu olurum. Evimizde ailemle geçireceğim her günümüz özellikle iyi değerlendirmeye çalışırdım. Anneme sevdiğim yemekleri yaptırırdım. Memleketimin her köşesini karış karış gezer, özlemimi giderirdim. Arkadaşlarımı ziyaret ederdim, onlarla eskisi gibi oyunlar oynardım, eskiden gittiğimiz yerlere giderdik. Yani memlekette eskide yaptığım güzel olan bütün şeyleri yapardım.

Günlük hayatımdan örnek vermek gerekirse eskiden arkadaşımla kütüphaneye gider kitap okurduk, oradan çıkınca da cadde üzerinde bir dondurma alıp biraz yürürdük. Uçakla dönme imkanım olsa bunu yine yapmak isterdim.

İnsan evinden, ailesinden ayrı kalınca eski günlerine dair her şeyi çok özlüyor. Ayrılığın ağır olduğunu bilirsiniz. Ben de evime kısa bir süreliğine de olsa dönme imkânım olsaydı ailemle güzle vakitler geçirirdim. Tatil boyunca iyi bir şekilde dinlenirdim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski