Herkesin Tenceresi Kapalı Kaynar ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda herkesin tenceresi kapalı kaynar ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

Her ailenin geçimi birbirinden farklıdır. Kimse kimsenin ne durumda olduğunu, nasıl geçindiğini tam anlamıyla bilemez. Çünkü her aile kendi içinde özeldir. Yani komşularımızla iletişim halinde olabiliriz ancak bu durum onlar hakkında her açıdan bilgi sahibi olduğumuzu göstermez. Kimin hangi şartlar altında geçim sağladığını bütünüyle anlayamayız.

Hani herkesin bir derdi vardır, durur içerisinde diye bir türkü var ya durum tam da böyledir. Herkesle arkadaşlık ederiz, samimiyet kurarız fakat hepsinin de iç dünyasının nasıl olduğunu bilemeyiz ya, işte ailelerin geçim şartlarını da başkası olarak bilemeyiz. Kapalı kapılar ardında nice zorluklar çekiliyordur, geçim sıkıntıları yaşanıyordur da farkında değilizdir. En basit bir örnek vermek gerekirse her evde akşam yemeği pişiyor değil mi? Kimin ne pişirdiğini anlamaya imkanımız yoktur Çünkü tencerelerin kapağı hep kapalıdır. Kimsenin evine girip de tencerenin kapağını açma gibi bir şansımız da yoktur. Ekonomik koşullar da insanların tenceresi gibidir. Yani bu tencerenin kapağı kapalıdır, insanların çektiği maddi zorlukları her açıdan fark edemeyiz. Bu dünyada zenginler olduğu gibi geçim sıkıntısı yaşayan fakir aileler de mevcuttur. Ama bunu herkes belli etmez.

Sonuç olarak insanları dışarıdan gözlemleyerek doğru bir sonuca ulaşamayız. Gülermiş gibi görünür, yürekten ağlar bazılar dizelerinde olduğu gibi dışarıdan iyi görünen ama çok zor koşullarda geçim sıkıntısı çeken kişileri tam olarak hissedemeyiz. Çünkü herkesin özeli kendi evinde yaşanır. Her evde nice bilinmez hayatlar vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski