İlk yardımın önemini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız.

5. Sınıf: İlk yardımın önemini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.

İlk yardım hayat kurtaran profesyonel bir iştir. Hiç beklenmedik bir anda bir kazaya uğrayan yahut sağlık sorunu yaşayan birine ilk yardımda bulunmak o kişinin hayata dönmesini sağlayacaktır. Bir kalp krizi olabilir, yanık olabilir veya aniden bir kaza yaşanabilir. Bulunduğumuz yerin neresi olduğu fark etmez; bir kişi çok büyük bir sağlık sorunu yaşayabilir. Bu durumda ilk yardımın ne kadar önemli olduğu anlaşılır. Çünkü ilk yardım anlık yapılan ama uzmanlık gerektiren olay yerinde acil müdahale etme biçimidir.

İlk yardımla birçok insan hayata döner. İlk yardım olmasaydı belki de sayısız insanı kaybederdik. Bu açık ve nettir. Bir olumsuzluk anından ambulans çağırıyoruz. Sağlık ekipleri gelene kadar aradan süre geçiyor. O anda tıbbi müdahale acil olmalıysa ilk yardımın önemi ortaya çıkıyor. Örnek olarak çarşıda bulunduğunuz yerde nefes darlığı yaşayan biri olsa ilk yardım müdahalesi olmadığında adam ölebilir. O an ipleri elinize alıp ilk yardımda bulunmanız, ilk yardımın hayatımızdaki öneminin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. İlk yardım herhangi bir kaza durumun da uygulanabilir veya toplumda yanımıza bulunan bir kişinin aniden sağlık sorunu yaşaması sırasında da uygulanabilir: Buradaki asıl amaç sağlık ekipleri oraya gelene kadar rahatsızlanan kişinin iyi bir duruma gelmesine yardımcı olmaktır. Tabi, ilk yardım konusunda bilgili olmak da gerekiyor. Yanlış yapılan ilk yardım kişinin durumunu daha da kötüleştirebilir. Buna özellikle dikkat etmekte fayda var.

Sonuç olarak ilk yardım hayatın her anında karşılaşabileceğimiz bir şeydir. Bir iş sırasında, yolculukta, çalışma ortamında bir kişi olumsuz bir durum yaşarsa, ambulans çağırırız. Sağlık görevlileri o bölgeye gelene kadar ilk yardım yapılmalıdır. Kişinin daha iyi bir hale gelmesi, kötü durumun en aza indirilmesi için ilk yardım çok faydalıdır. Belki de o kişin hayatını kurtarmış oluruz. Hayat kurtarmak da bir insan için ne kadar büyük bir öneme sahiptir değil mi?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski