Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Uşağı Olmak Şarttır Kompozisyon

Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

Çalışmak, insanların hayatında en çok önem vermesi gereken konulardan biridir. Zira çalışmanın insana amacına ulaşması için bir şart olduğu herkesçe bilinir. Çalışmanın insana sağlayacağı birçok katkı vardır. Hem boş durmak, tembellik etmekten kimseye bir fayda gelmeyeceği aşikârdır. Hepimizin de insan olarak belli bir amacı vardır. Bilgiye ulaşmak bizi donanımlı, uzman biri yapacaktır. Bilgimizi ne denli artarsa bilginin efendisi oluruz. Bunun için de çalışmak her şeyden önce gelir.

Çalışmanın kölesi olursak bilinin efendisi oluruz. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Yani her zaman çalışmaya önem vermeli, tembellikten ise olabildiğince kaçınmalıyız. Hangi konuda başarılı olmak istersek istersen başlarının en büyük şartı sizin de bildiğiniz gibi çalışmaktır. Çalışmayıp yan gelip yatarsak ne amacımız ulaşırız. Ne de elimize bir şey geçer. Bu her daim böyledir. Bilgiye ulaşmanın da ön şartı çalışmak olduğuna göre çalışmayı elden bırakmamak gerekir.

Biz çalışıp didinirsek, elimizden geleni yaparsak sonunda bilginin efendisi de oluruz, istediğimizi de kazanırız. Kısaca belirtmek gerekirse çalışan her yerde ve her zaman kazanan olacaktır. Çalışmayan ise tembelliğe hizmet edecek, hiçbir şey elde edemeyecektir. Çalışmanın uşağı olmayanlar başkalarının kölesi olmaya mahkumdur. Buradan hareketle hayatın anlamı çalışmakta gizlidir diyebiliriz. Özetle bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski