Biz Dünyaya Kin Değil Sevgi Paylaşmaya Geldik Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde biz dünyaya kin değil sevgi paylaşmaya geldik ile ilgili kompozisyon yazarken fikir alabilirsiniz.

Sevgiyi paylaşmak dünyanın en güzel işidir diyebiliriz. Ancak genel olarak baktığımızda kin duygusuna kapılanların sayısı da epey vardır. Kin duyarak hayatımızı zehir etmemeliyiz. Kinle elimize acıdan, pişman olmaktan başka hiçbir şey geçmez. Bütün kötülüklerin arka planında kin vardır. Kin tutmak da insanların başını belaya sokar.

Bize kötülük yapan kişilere sevgiyle baktığımız zaman iyi bir insan olmuşuz demektir. Kin insanın zihnine girer, onu kötü işler yapmaya sevk eder. Böyle kötü düşüncelerle yaşamak insana büyük zararlar verecektir. Ne olursa olsun kin duygusundan uzak durmalıyız. Sevgi dolu bir dünyada yaşamak, hayatımıza güzellikler katmak varken kin duymaya ne gerek var diyorum. Dünyayı güzelleştirecek bir şey varsa o da sevgi duygusudur. Gönüllerimiz sevgiye aç, sevgiye muhtaç durumdadır. Dünyada iyilik ve kötülüğün bir arada bulunduğunu göz önüne alırsak kötülükler kinle beslenir. Asıl önemli olan hayata sevgi dolu bir kalple bakmak, sevgiyi her daim başkalarıyla paylaşmaktır. Hayatta bizi üzen kişiler olabilir. Bu durumda onlara illa kin duymamız gerekmez. İnsanlık bende kalsın deyip sevgi yolundan ayrılmamalıyız. Mesela hayatında hiç sevgi görmemiş bir çocuğa göstereceğimiz sevgi, onun için çok büyük anlam ifade eder. Belki de hayatı bunun üzerine olumlu yönde değişir. 

Sonuç olarak sevgiyi paylaşmaya yönelmeli, kinlerimizi bir kenara atmalıyız. Kin bütün iyi duyguları üzerimizden alır, yok eder. Kısacası dünyaya geliş amacımız sevgiyi paylaşmak olduğuna göre gönülleri sevgiyle doldurmalıyız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden herkese insanca davranmalıyız.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski