Ölüm ile İlgili Deneme Yazısı

Bu yazımızda ölüm ile ilgili kompozisyon halinde deneme yazısı hakkında bahsedeceğiz.

Ölümün yüzü her ne kadar soğuk olsa da ölüm dünyanın gerçeğidir. Bizler dünyaya kalıcı olarak gelmiyoruz. Vakti geldiğinde bir gün bu dünyadan göçeceğiz. Kimse ölmek istemiyordur, canlar tatlıdır ancak ölüme bir çare de yoktur. bir gün bizlere de uğrayacak ölüm. O zaman her şeyi geride bırakmış olacağız. Toprak altı bekleyecek bizi. Bundan dolayı toprak altı dendiğinde her zaman aklıma ölüm gelir.

Dünya hayatımız gelip geçicidir. Bu yüzden herkesle güzel bir arkadaşlık ilişkisi için iyi geçinerek yaşamalıyız. Kalp kırmanın, gönül yıkmanın hiçbir anlamı yoktur. Yani sevgi, saygı, kardeşlik içinde yaşamak en doğrusudur. Bu dünyadaki süremizi tamamladığımızda sevdiklerimizi, ailemizi, arkadaşlarımızı geride bırakarak ahirete yolculuk yapacağız. Aslında böyle şeyler yazmak insana acı veriyor ama ölüm gerçeğini de unutmamak lazım gelir.

Ölünden kaçışımız yoktur. Asıl hayat ölümden sonra başlıyor. Bu noktada ölüm bir son değil, yeni bir başlangıçtır. O yüzden ahirete yatırım yapmak gerekiyor. Dünya hayatı biz insanlar için bir sınav merkezidir. Bu dünyada hepimiz bir imtihana tabiyiz. Her zaman mutlu olmayacağız. Bazen acılar yakamızı bırakmayacak. Asıl önemli olan dünyanın gelip geçici olduğunu düşünerek, hareket etmektir. Kimi insanlar sanki hiç ölmeyecekmiş gibi bir tutum içindedir. Aslında böyle bir bakış açısı çok yanlıştır.

Bazen ölümü anlatan hikayeler okuyoruz. Onlardan etkilenip biraz düşünüyoruz. Ben neler yaptım, ne günahlar işledim diye kendimizi sorguluyoruz. Bütün bunlar ölümün bize hissettirdiği duygulardır. Bazen ölüm korkusundan ötürü ölüm ile ilgili pek bir şey düşünmek veya konuşmak istemiyoruz. Çünkü ölüm, insanı korkutuyor. Her ne kadar kaçsak da, ölüm korkusu bazen içimizi sarsa da ölümden öteye yol yoktur. Ayette de belirtildiği gibi her canlı ölümü tadacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski