Vatan kelimesinin sizde çağrıştırdıklarından yola çıkarak vatan sevgisi konulu bir konuşma yapınız.

a) “Vatan” kelimesi size neler çağrıştırıyor? Düşünme balonlarının içine yazınız. b) Vatan kelimesinin sizde çağrıştırdıklarından yola çıkarak vatan sevgisi konulu bir konuşma yapınız.

Vatan kelimesinin bana çağrıştırdıkları, şehitler, bayrak, milli birlik, iman ve kahramanlıktır. Ben vatan sevgisinin her şeyden önce geldiğini düşünüyorum. Tarihimize dönüp baktığımızda aziz milletimizin sayısız kahramanlığına şahit oluruz. Bu vatanımız kolay kazanılmamıştır. Bütün bunların temelinde vatan sevgisi vardır.

Kahraman milletimiz düşmanlara karşı vatanımızı en iyi şekilde korumasını bilmiş, bu uğurda canlarını feda ederek şehit olmuştur. İşte vatan sevgisi ne kadar önemlidir, tarihimizi okuyunca çok daha net anlıyoruz. Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz, Çanakkale Destanı gibi tarihimizde çok önemli dönüm noktaları vardır. O zamanlarda milletimiz vatanımızı ne kadar çok sevdiğimizi göstermiş, milli birlik ve beraberliğine sahip çıkmıştır. İşte vatan sevgisi kanının son damlasına kadar bayrağa sahip çıkmak, gerektiğinde gözünü kırpmadan şehit olmak gibi fedakarlıkları beraberinde getirmektedir. Vatan toprağında yaşamak insanı kendi evindeymiş gibi hissettirmektedir. Eviniz yoksa dışarıda kalır, soğukta üşür, rahatça yatamazsınız ya; vatanımız olmadığında da özgürce, korkmadan yaşayamayız.

Kısacası vatan en kutsal varlığımızdır. Onun sayesinde her şeyimiz tam oluyor. Evimizde güvenle kalıyor, işimizi severek yapıyor, normal hayatımıza yine vatanımız olduğu için sorunsuz devam ediyoruz. Vatanın yokluğunda ise her şey anlamını yitiriyor. O zaman sadece can telaşı taşıyor insanlar. Bu yüzden vatanı sevmek her vatandaşın üzerinde önemli bir sorumluluktur. Vatanımız için çok çalışmalı, en zorlu şartlarda bile vatanı her şeyin üstünde tutmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski