Gelecekte hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz? Meslek tercihinizde etkili faktörler nelerdir?

Gelecekte hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz? Meslek tercihinizde etkili faktörler nelerdir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Sevgili arkadaşlar, ben gelecekte öğretmenlik mesleğini seçmeyi düşünüyorum. Çünkü öğretmenlik bana göre her zaman çok güzel ve anlamlı bir meslek olmuştur. Öğretmenlik mesleği toplumun şekillenmesini sağlamaktadır. İnsan yetiştirmek gibi çok anlamlı bir özelliğe sahiptir. Zaten küçükten beri aklımda ilk olarak öğretmenlik var. Bu konuda ilkokul öğretmenimiz de büyük etkisi oldu. Onu çok seviyordum ve örnek alıyordum. Bu düşüncem böyle geliştir. Meslek tercihinde ise işi severek yapmak, insanlara faydalı olmak ve üniversite bittikten sonra kısa sürede iş bulma imkânına sahip olmak gibi faktörler bence çok etkilidir. Benim öğretmenlik mesleğini seçmeme de bu faktörler etki ediyor.

Gelecekte seçmeyi düşündüğüm bir başka meslek de doktorluktur. Doktor olursam bu da bana büyük keyfi verir diye düşünüyorum. İnsanların sağlığına kavuşmasına katkı sağlamak, yardımcı olmak bence çok değerli bir şeydir. Hepimizin hayatında sağlık çok özeldir değil mi? Sağlığımız her şeyden önce gelir. Kendimiz veya bir yakınımız hasta olduğunda sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

Gelecekte doktorluk mesleğini sersem de insanların hastalıktan kurtulmasına vesile olmak isterim. Bir hastanın sağlığına kavuşmasına yardımcı olmak kadar güzel bir mutluluk olamaz diye düşünüyorum. İnsan var oldukça hastalıklar da her zaman olacaktır. Bu yüzden doktorluk mesleği de önemini her daim koruyacaktır. Böylesine faydalı bir mesleği yapmayı da herkes ister diye düşünüyorum.

Evet, sevgili arkadaşlar gelecekte seçmeyi düşündüğüm iki meslek var. Bunlar da öğretmenlik veya doktorluktur. Her ikisi de benim için çok değerli birer meslektir. İkisinin de sorumluluğu büyüktür, insanlığa yararı çoktur. İş bulma imkânı yüksek olan mesleklerdir. Bu faktörler benim için önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski