Sınav Notunun Öğrencinin Öğrenmesine Katkısı Vardır Münazara

Sınav Notunun Öğrencinin Öğrenmesine Katkısı Vardır Münazara

Sınav notları öğrenciler için büyük öneme sahiptir. Öğrencinin yıl sonu başarı ortalaması sınav notları sonucundan oluşmaktadır. Bu yüzden öğrenci iyi bir ortalama yakalamak içi sınavlara ciddi anlamda önem veriyor. Tabi, bu sırada sınava çalışırken de bütün konuları genel anlamda tekrar etmiş oluyor. Öğrencinin sınava bu şekilde çalışması onun öğrenmesine büyük katkı sağlıyor.

Sınav notunun öğrencinin öğrenmesine katkısı vardır düşüncesini sonuna kadar savunuyorum. Çünkü öğrenci sınava alışınca konuları çok iyi bir şekilde öğrenmiş oluyor. Yüksek bir not alan bir öğrenci her şeyi iyi öğrenmiş ki yüksek not almıştır. Gördüğünüz gibi öğrencinin öğrenmesinde sınav notunun epey bir etkisi var. Haliyle öğrenci yüksek not almak ister. Bunun için de derslerine düzenli ve planlı bir halde hazırlanma yoluna gidecektir. Böyle yaparken de öğrenme gerçekleşmektedir. Örneğin ben sınavlara iyi çalıştığımı düşünüyorum. Bunun sonucunda emeğimizin karşılığı olarak istediğim notları alıyorum. Demek istediğim sınav notu çalışma isteğimizi artırır ve öğrenmeye karşı bizi motive eder. Yani öğrenmeye katkı sağlar.

Sınav bittikten sonra öğrendiğim konular aklımdan çıkmıyor. Yani ben sınavdan yüksek not alabilmek amacıyla çalıştığım için sınav bittikten sonraki zamanda da öğrendiğim bilgiler hep aklımda kalıyor. Demek ki sınavın öğrenmeye katkısı göz ardı edilemez. Sonuç olarak diyebilirim ki notların iyi olması düşüncesiyle çalışmak insanda öğrenme becerisini artırıyor. Kısacası notlar öğrenciyi öğrenmeye teşvik eden bir etkendir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski