Bin Bilsen de Bir Bilene Danış Sözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde bin bilsen de bir bilene danış sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

İnsan olarak çoğu zaman kendimizi her konuda bilgili sanırız. Oysa işin aslı böyle değildir. Hayat bize öyle durumlar yaşatır ki bazen bilgilerimiz bile yetmez. İşte o zaman başkalarına aklı danışmak gerekir. Bin bilsen de bir bilene danış atasözü bu durumu çok iyi anlatmaktadır. Kendimizi hiçbir zaman üstün görmeden yaşamalıyız. Çünkü insanın aklı her şeye ermiyor.

Çok şey bilmek her konuda başarılı adım atacağımızı göstermez. Bildiğimiz ne kadar çok şey olsa da bir yerde tıkanır kalırız. Bu durumda tek çaremiz birilerine danışmak olacaktır. Başka kişilerin, bizden büyük olanların, tecrübelerine ihtiyacımız olabiliyor. Her şey bildiğimiz sanmak, yanlış düşüncelere kapılmaktır. Bazen başımıza bir iş gelir, ne yapacağımızı bilemeyiz, Düşünür dururuz, işin içinden bir türlü çıkamayız. Bu noktada büyüklerimize danışmak sorunumuzu kolayca halletmek için çok önemlidir. Hatta illa büyüklerimiz olacak diye bir şey yok. Konu ile ilgili bilgi sahibi olan birine bile sorabiliriz. Önemli olan karşılaştığımız sorunu aşmayı bilen birilerinin olmasıdır.

Çokbilmişlik taslamanın bir anlamı yoktur. Ben bazen her konuda konuşan birilerine şahit oluyorum. Onlara içimden çok kızıyorum Bilmedikleri konulara bile ağızlarını açıyor bazı insanlar. Bunun adı bana göre cahilliktir. Eğitimli, kültürlü, bilgili olmak haddini bilmeyi gerektirir. Biz de birçok konuda bilgi sahibi, olabiliriz fakat bu, her şeyi bildiğimiz anlamına gelmez. Bazı zamanlarda tıkanır, kalırız. Böyle bir anda bir bilene danışmak işimizi çözecektir. Kısacası, işin uzmanı olmak, hayat tecrübesine sahip olmak da çok önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski