Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Konulu Kompozisyon Örneği

Bu bölümdeki yazıyı incelediğinizde bir elin nesi var iki elin sesi var atasözü ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir sahibi olacaksınız.

İnsan hayatında vazgeçilmez olan konulardan biri de el ele vermektir. El ele vermek bizi daha güçlü gösteren ve sesimizin daha gür çıkmasını sağlayan bir şeydir. Bu, engelleri aşmak için başvurulacak en güzel yoldur. Güçlü olmak için el ele vermek gerekiyor. Tek başına bir kişi gücü yetmeyeceği için her şeyin üstesinden gelemez. Mutlaka diğer insanlarla el ele vererek dayanışma içinde olmalıdır.

İnsan olarak gücümüz tek başımıza bir yere kadardır. Bazı yüklerin altından yalnız bir şekilde kalkmak mümkün değildir. İş birliği yapmak, ele ele verip gücümüzü birleştirmek problemleri çözmek anlamında büyük önem taşımaktadır. Çünkü varlığımızı, duruşumuzu güçlü bir şekilde ortaya koymak için buna gerek vardır. Zor bir iş yapacak olduğumuzda tek başına o işi büyük zorluklar çekerek, uzun bir sürede tamamlayabilirken, el ele verdiğimiz zaman hem kısa sürede, hem de kolay bir halde yapabiliriz. Bir el, tek bir kişinin zayıf kalacağını gösterirken iki el insanların birbirine destek vermesini ve sesini duyurmasını ifade eder. Örneğin bir kişi şehir meydanın tek başına bir eylem yapsa onu kimse ciddiye almaz. Ancak insanlar bir araya gelir toplu olarak eylem yaparsa sesini yetkililere daha hızlı duyurur. İşte burada bir amaç etrafında birleşme ve dayanışma vardır.

Kısacası zorlandığımız zamanlarda, ağır işlerle karşı karşıya kaldığımızda, bir sorunu çözmek istediğimizde bundan etkilenen insanlarla el ele vermesini bilmeliyiz. Sonuç olarak el ele verdiğimizde aşılmaz görünen engeller kolayca aşılır, yanlış bildiğimiz uygulamalardan dönülür, büyük işlerimiz fazla zorlanmadan yapılabilir.

4 Yorumlar

  1. CR7 Mİ messi mi

    YanıtlaSil
  2. hikaye şeklinde yazarmışsınız

    YanıtlaSil
  3. insanlar yazmış işte çok güzel istersen sen yaz ne kadar iyi yazabiliyorsun görelim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski