Dikensiz Gül Olmaz ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfaya dikensiz gül olmaz ile ilgili kompozisyon yazısı örnek almanız için yazılmıştır.

Güzel olan her şeyin kötü, sıkıntılı bir yanı da mutlaka vardır. Şu hayatta hiç kimse dört dörtlük olamıyor maalesef değil mi? Her şeyin bir kusuru, noksanı vardır. Hani atalarımız kusursuz dost arayan dostsuz kalır deler ya, bu sözden çıkaracağımız anlam tam da bu şekildedir. Her güzelliğin insana rahatsızlık veren bir yönü vardır. Bu düşünceyle hareket etmeliyiz.

Tam anlamıyla mükemmel olan bir şey yoktur diye düşünüyorum. Gül güzle kokan, çok sevilen bir çiçek adıdır değil mi? Oysa gülük de insanın eline batan, acı veren dikken vardır. Şu üç günlük kısa ömrümüz de her zaman güllük gülistanlık olmayacaktır. Yani sürekli mutlu olacağız, güzle günler göreceğiz diye düşünürsek, büyük yanılgı içine girmiş oluruz. Hayatta mutluluklar olduğu gibi acılar, dertler de bazen yakamızı bırakmayacak. Dikensiz gül olmaz atasözünün anlamından bunları ders olarak çıkarabiliriz. Siz ne düşünürseniz düşünün her şeyin iyi yanı olduğu gibi eksik bulacağımız tarafı da vardır. Bu her daim böyledir. İster bir arkadaşınız, sevdiğiniz biri olsun, ister bir eviniz, arabanız olsun, her şeyin olumsuz bir tarafı mevcuttur. Dikensiz gül olmaz misali her şeyin de bir kötü yönü olacaktır.

Sevdiğimiz şeylerin genelde olumlu taraflarını görürüz. Onların eksik veya olumsuz yönlerini göremeyiz. Çünkü onları çok seviyoruz. Bu sevgi gülün dikenini görmemize mani oluyor. Biz pek farkında olmasak da onların da huzursuzluk veren bir tarafı vardır. Dikensiz gül olmaz atasözünün bize verdiği öğüt budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski