Dinsizin Hakkından İmansız Gelir Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde dinsizin hakkından imansız gelir atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Acımasızlık eden, kötü kalpli olan kişiyi, kendisinden daha kötü biri yola getirir. Bir insan çevresine kötülük ediyorsa, acımasızlıkta ısrarcıysa ona ne söylerseniz söyleyin pek önemsemeyecektir. Onun dilinden anlayacak daha zalim birine ihtiyaç vardır. Demek ki kötü olan birini yola getirecek olan şey, ondan daha kötü olan bir insanla karşılaşmasıdır. Gerçekten de bela kokan birinin hakkından ancak ondan daha kötü olan birisi gelir.

Hayatta zalimlik eden, acımasız, çevresine zara vermekten keyif alan insanlar pek tabii ki vardır. Onları durdurmak istemek normaldir. Ancak onların yola gelmesi öyle sandığımız kadar kolay olmaz. Zulme karşı olan insanlar zalime karşı çıkar ancak zalim yine zalimliğini yapmakta ısrar eder. Onu durdurmanın çaresi ondan daha beter durumda olan birine başvurmaktır. Dinsizin hakkından imansız gelir atasözünün anlamı kısa böyle özetlenebilir.

Örnek vermek gerekirse okulda bazı öğrenciler haylaz oluyor. Öğretmen ilgili öğrenciye ne kadar tembih ederse etsin çocuk laftan, sözden uyarıdan bir türlü anlamıyor. Hala yaramazlıklara devam ediyor. Fakat o öğrenciden daha yaramaz, haylaz başka bir öğrenci olsa onu kolaylıkla yola getirir, akıllandırır. İşte bu örnekten de anlayacağınız gibi dinsizin hakkında imansız gelir.

İçinde kötülük olan kişilerle baş etmek gerçekten çok zordur. Onlara sevgiye yaklaşsanız bile, onları düzeltemezsiniz. Bazı insanlar böyle olur işte. İyilikten, sevecen davranmaktan, tatlı dilden anlamazlar. Onlara anladığı dilden konuşmak gerekiyor. Yani onlardan daha kötü, acımasız, taş kalpli kişiler olacak ki yanlarında uslansın, yola gelsinler. Kısaca söylemek icap ederse, zalimi durdurmanın tek yolu, daha zalim birini ona musallat etmektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski