Dil Düşüncenin Evidir ile İlgili Kompozisyon

Dil Düşüncenin Evidir ile İlgili Kompozisyon

Düşüncenin kendini ifade etmesine olanak sağlayan etken, dildir. Bu yüzden dil düşüncenin evidir diyebiliriz. Aklımızdaki düşünceler dil ile ifade edilir, hayat bulur. Yani dil olmasa ne düşündüğümüzün de pek bir önemi yoktur. Bundan dolayı dil çok büyük bir öneme sahiptir. İnsanların kendini ifade etmesi, ancak ve ancak dil ile sağlanmaktadır. Dil olmasa konuşmanın, anlaşmanın imkânı da yoktur değil mi?

Dilin zihinsel gelişimimiz üzerinde de katkısı çoktur. Bu yüzden çocuklara kitap okumayı tavsiye ediyorlar. Kitap okuyan bir çocuğun düşünce dünyası gelişecek ve kendini daha iyi bir şekilde ifade etmesi sağlanacaktır.

Her konuda bir şeyler düşünürüz. Bu düşünceler zamanı geldiğinde ortaya çıkmak ister. Bunu sağlayan da dildir. Dil evinde düşünceler pişer, uygun yeri ve zamanı bekler. Bunun sonucunda düşüncelerimizi yansıtan sözler ağzımızdan çıkar. Yani dil, sayesinde düşüncelerimizi gereği gibi ifade ederiz. İnsanlar bir şeyler konuşmadan önce düşünürler ya, buradaki amaç yanlış bir şey söyleyip de sonradan pişman olmamaktır. Düşünmek ne kadar önemliyse onu doğru bir şekilde ifade etmek de o kadar önemlidir.

Kısaca söylemek gerekirse düşünceler, dil aracılığıyla canlanmış olur. Dilimiz olmasa, düşündüklerimizi ifade edemeyeceğimiz için onların pek bir anlamı da olmaz. Sonuç olarak nasıl ki ağaca can veren, onu hayata döndüren su ise, düşünceye can veren de dildir. Dil, düşüncenin evidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski