Coğrafya Kaderdir Sözü ile İlgili Kompozisyon

Coğrafya kaderdir sözü ile ilgili kompozisyon yazımız için bu sayfaya bakabilirsiniz.

Coğrafya kaderdir demek, insanın yaşayacağı coğrafyayı seçme gibi bir seçeneği olmadığından yaşadığı coğrafyanın kaderini belirlemesi demektir. Yaşadığımız coğrafyayı seçemeyiz diye bir söz vardır. Biz dünyaya gelirken ben şu coğrafyada yaşayacağım diye bir tercih yapamıyoruz. Yaşadığınız bölge stratejik açıdan önemli bir konumdaysa büyük devletlerin gözü üstünüzde olur. Burada her an savaş patlak verebilir.

Dünyaya gözümüzü açarken ben şu bölgede yaşamak istiyorum diye bir seçim şansımız maalesef yok. Ailemiz, evimiz, yurdumuz neredeyse orası bizim coğrafyamız oluyor. Dünyaya geldiğimiz coğrafya bizim yaşam alanımızı teşkil ediyor. Bulunduğumuz coğrafya bize ne sunuyorsa onları yaşıyoruz. Örneğin savaşların olduğu bir coğrafyada dünyaya geliyorsak, biz de savaştan etkileniyoruz. Bu bizim kaderimiz oluyor. Coğrafya yaşadığımız çevre demek olduğuna göre ve bu çevrede yaşananlar bizim hayatımıza doğrudan etki ediyor. Yaşadığımız kıta, ülke, bölge neredeyse bunun kaderimizi çizdiğini söylemek mümkündür. Çünkü coğrafya dediğimiz ve kaderimizde olan dünya, bizlere iyi veya kötü hayat şartları sunmaktadır.

Günümüzde bazı milletlerin insanların yaşadıkları coğrafyada elverişsiz şartlar olmasından dolayı ayrılmalarına şahit oluyoruz. Mesela ülkesinde savaş olan insanlar ailesini yanına alarak hem canlarını kurtarmak hem de daha iyi bir yaşam sürmek için başka ülkelere göç ediyorlar. Bazıları da göç esnasında çeşitli sebeplerle hayatını kaybediyor. Onların coğrafyası kaderleri oluyor bir şekilde. Sonuç olarak coğrafya kaderimizdir ve hayatımızı tepeden tırnağa etkiliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski