Zamanın verimli kullanımı ile ilgili düşüncelerinizi anlatan bir konuşma yapınız.

Bu bölümdeki metni incelerken zamanın verimli kullanımı ile ilgili düşüncelerinizi anlatan bir konuşma yapınız etkinliği açısından fikir edinebilirsiniz.

Günlük hayat hepimiz için bir koşturmacayla geçiyor. Birçok işimizi yetiştirebilmek için oradan oraya savrulup duruyoruz. Bu süreçte zamanı verimli kullanmayı bilmek gerekiyor. Zamanın verimli kullanımı tamamen bizim elimizdedir. Biz zamanın kıymetini bilirsek, zamanı verimli kullanmayı da öğreniriz. Bu noktada planlı hareket etmek, anlamsız işlere zaman ayırmamak dikkat edeceğimiz hususlardandır.

Örneğin boş işlerden kaçınmak gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Zamanın hızlı bir şekilde akıp gittiğini düşünmeliyiz. Yani geçen her saniyenin bile çok değerli olduğunu düşünerek hareket etmek gerekiyor. Adımlarımızı buna göre atarsak çok anlamlı bir şey yapmış oluruz. Bunları söylerken aslında zamanı boşa harcamamanın önemine dikkat çekmek istiyorum. Zamanı boşa harcamak, çok değerli bir şeyi israf etmek anlamına gelir bana göre. Böyle olmamalıyız değil mi? Zaman öldürmek en pahalı harcamadır diye bir söz duymuştum. Gerçekten de boş yere harcanan zaman, pahalı bir harcamaya benzer. Zaman o kadar önemlidir ki bizlere bazen ilaç gibi gelir. Bu yüzden zamanı boş yere harcama gibi kötü bir alışkanlıktan uzak durmalıyız. Her anımızı iyi ve güzle anlamda değerlendirmeliyiz. Zamanı verimli kullanmaz isek ilerde büyük pişmanlıklar yakamızı bırakmaz. O zaman arttık her şey için çok geç kalmışız demektir.

Kısacası, tüm çabamızı zamanı verimli kullanmak konusunda göstermeliyiz. Öncelikle planlı bir çalışma ile işe başlayabiliriz. Planlı çalışarak vaktimizi büyük bölümünü önemli işlerimizi halletmek için ayırmış oluruz. Bu sayede hem zamanı verimli kullanmış oluruz hem de işlerimizi yerine getirmiş oluruz. Konuşmamı burada tamamlıyorum. Beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

8 Yorumlar

Daha yeni Daha eski